Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları, yeni bir köşe yazımla yeniden sizlerleyim.

Geçen gün zincir marketlerden bir tanesine kepek ekmek almak için girdim. Ekmek reyonuna yöneldim. Birkaç gün önce 20 TL olan ekmek 22,5 TL’ye yükselmiş. Acaba ben yanlış mı görüyorum diye düşündüm ama maalesef gözlerim beni yanıltmamış. 
Çok değil bundan 3-5 ay önce 17 TL olan ekmek 20 TL’ye çıktı.  Yani bu kadar kısa sürede ekmeğe zam gelmesi doğru mu? Aslında burada sorulması gereken soru şu, bu zammı yapan firma neye dayanarak, hangi yönetmeliğe dayanarak yapıyor. Belki en önemli soru da şu olacak, bu zamları denetleyen mekanizma var mı? 
Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" programında enflasyon ve ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, enflasyonun haziran ayından itibaren düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, Eylül ayında enflasyonun yüzde 50'nin altına inerek 40'lı rakamları göreceğini söyledi.
 Şimdi gelelim en can alıcı soruya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı enflasyon düşüyor diyor ama neden zamlar düşmüyor? 
Toplum olarak gerçekten zamlardan yorulmuş durumdayız, özellikle marketlerde değişen etiketlerden bıktık. Buna artık kesin bir çözüm bulunmalı. Bir emeklinin, bir asgari ücretlinin aldığı ücret belli. Konut kiraları aldı başını gitti. Market artık cep yakmıyor, yanacak cep kalmadı...
Vatandaş olarak hükümetten talebimiz özellikle zincir marketlerde denetimlerin sıklaştırılması. 4 Kişilik bir ailenin market masrafı inanın en az rakamla söylüyorum 6-7 bin lira. 10 bin liradan aşağı kiralık ev yok, faturalar, okul masrafları bir aile en az 30 bin lira harcama yapıyor. Bir evde 2 kişi çalışmasa o evin geçinmesi imkansız…