Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Değerli dostlar bu vatan öyle bir vatan ki, her karış toprağı Şehit ve Gazilerimizin kanları ile sulanmıştır. 19 Eylül Şehitler ve Gaziler günü içerisindeyiz. Bu vatanı bizlere bahşeden tüm şehit ve gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı kendine ilke edinen aziz milletimiz bu mana şehit ve gazi olmayı onur ve gurur olarak saymıştır. 

 Ve yine tarih boyunca düşmanların gözü bu cennet vatanı toprakların üzerinde olmuştur. Gerek konum itibariyle, gerek boğazlar, gerekse iklim ve coğrafi yapısıyla tam bir cennet vatan önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle birçok devlet tarafından tarihi süreçte işgal edilmişti.  Osmanlı Devletinin yıkılış sürecine gelmesi ile birlikte düşmanlar, burayı ele geçirmek için harekete geçmiştir. Gerek Çanakkale’de, gerekse kurtuluş savaşı mücadelesinde, ‘Bayrak ve vatan sevdasıyla’ birçok askerimiz, sivilimiz canı pahasına ülkeyi korumuş ve bu uğurda şehit ve gazi olmuştur. Abu vatan için canını veren her bir insanımıza Allah’tan Rahmet diliyorum.

 Tabi tarihi süreçten günümüze geldiğimiz zaman ise hainlerin, düşmanların emelleri devam ediyor. Ancak atalarının o gün ki gösterdiği ruh ile vatanını canı pahasına koruyan yiğitlerimiz var. Bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimiz ve yine bu uğurda gazi olan insanlarımız var. Yine şehit olan askerlerimize, polislerimize, sivillerimize Allah’tan Rahmet, dilerken Gazilerimizle birlikte her birine minnetlerimizi sunuyorum.

Geçmişten başladık, şimdiye geldik ve geleceğe de baksak olursak bu anlama düşmanların emelleri devam edecek. Bizlerde yine atalarımızın bize verdiği o ruhla bu cennet vatanı korumaya devam edeceğiz.

Sözlerimi noktalarken bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şehit yakınlarımıza sabırlar diliyorum. Şehitlerimizle birlikte yine Gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum. 19 Eylül Şehitler ve Gaziler gününüz kutlu olsun.