Merhaba sektör medya Grubunun değerli okurları. Yeni bir yazımla yeniden sizlerleyim. Bu yazımda menfaat konusunu ele almak istedim.

Öyle bir dünya da yaşar olduk ki çoğu şey menfaat üzerine kurulmuş bir dünya.  Öyle bir toplum oldu ki, her şey menfaat üzerine kurulu, herkes kendi çıkarını düşünüyor ve bunun içinde gözünü bile kırpmadan ezip geçiyor. İnsanları birbirlerini güzel ahlakları, ruh derinliği için değil, sadece çıkarları için seviyor. Dostluğu sevgiyi kalpler, hepten unutmuş. Herkes çıkar peşinde bir yol tutmuş. Gönülleri saran duygular sahteleşmiş, şeytanca duygular çöreklenmiş öze… Dünya menfaat dünyası olmuş. Arkadaşlıklar, aşklar sevgiler her şey menfaat üzerine olmuş. Karşındaki kişiye ne kadar çok faydan dokunursa veya işi ne kadar düşerse sana, o yakın görünür, ta ki işi bitene kadar.

 İstiklal Marşımızın yazarı büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un bir sözü aslında benim anlatmak istediğimi yansıtır bir söz. Ünlü şair şu cümlelerle menfaati anlatıyor,  “Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaat etmeseydi, Allah cenneti, O’na bile etmezlerdi secde.” Çıkarları için dine girenler ise çıkarlarını kaybedince, beklemez dinden çıkarlar. Dostlukları zikzaklı olanlar, imanları pazarlıklı olanlardır. Menfaat için dine girenler, yine menfaat için dinden çıkarlar.

 Nereye bakarsam, nereye gidersem gördüğüm menfaat. Gülümsemeler, dostluklar bile menfaat üzerine kuruluyor artık. Samimiyetle bir gülen yüz, bir tatlı söz bulmak çok zor bu zamanda.

Menfaat caddesinde başlayan dostluk, çile yokuşunda son bulur. “Unutmamalıdır ki, menfaat çevresinde dost edinen, çile yolunda yalnız kalır Kısacası; Menfaat için dostluklar kurmaya çalışanlar çoktur. Lakin menfaat, hesabı yapanların dostları yoktur. Kendi menfaatleri söz konusu olduğu zaman hiçbir ölçü tanımayan insanların arasında yaşıyoruz.

Ünlü yazar, Tolstoy’un da; “Menfaat karşılığı yapılan iyilik, iyilik değildir. İyilik sebep ve netice zincirinin dışındadır. Mutluluğu ihtiraslarda değil, kendi yüreğinizde arayın, mutluluğun kaynağı dışımızda değil, içimizdedir.” demiş.

 Menfaatsiz bir dünya ümidiyle….