Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları. 27 Mart Dünya tiyatro günü olarak kutlanan bir gün.
Ülkemiz tiyatroya çok değerli ustalar yetiştirmiştir. Yeşilçam’da gördüğümüz birçok aktörde bu sahnenin tozunu yutmuştur. Birçok değerli ustamız var isimlerini hatırladığım kadarıyla saymak istesem Nejat Uygur, Kemal Sunal, İlyas Salman, Şener Şen, Müjdat Gezen, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Levent Kırca gibi ülkemizde yetişmiş birçok sanatçı var. Her biri kendi zamanında tiyatroya damgasını vuran isimler arasında yer alıyor.
Dışardan kolay gibi görünse de, binlerce kişinin seni izlediği bir yerde tiyatroya sahne olan karakterleri canlandırmak elbette kolay iş değil. Sinemalarda devleşen isimler ama mutlaka ki bu mutfakta pişmek zorundalar. Örneğin toplumun en çok sevdiği bir isim olan Kemal Sunal. Tiyatro ile sanat hayatına başlayan Kemal Sunal'ın ilk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi'ndeyken rol aldığı Zoraki Tabip'tir. Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray ve son olarak Devekuşu Kabare tiyatrolarında profesyonel olarak rol aldıktan sonra, ünlü yönetmen Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle birlikte 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını attı. 1974'teki Salako filmiyle ilk başrol deneyimini edindi. Aynı yıl çekilen Hababam Sınıfı filmindeki "İnek Şaban" karakteriyle büyük bir popülerlik elde etti ve bu rolü, daha sonraki yıllarda adının "Şaban" olarak akıllarda kalmasına neden oldu. Kemal Sunal 2000 yılında geçirdiği kalp krizi ile birlikte aramızdan ayrıldı ama eserleri halen severek izleniyor.
Kemal Sunal, tiyatroya ve sanata başka bir miras daha bıraktı aslında. Kendisinin kabiliyet mutfağında pişen oğlu Ali Sunal, Ali Sunal bir televizyon kanalında babasının verdiği bayrağı göğüslemiş durumda Güldür Güldür isimli tiyatro oyunuyla milyonlarca kişinin gönlünü kazanmış ve programları severek izleniyor.
Her insan gibi her sanatçıda bu dünyadan göçüp gider. Önemli olan arkasında bıraktığı mirastır. Bu Ali olur başkası olur önemli olan Türk tiyatrosu ve onu yaşatan eserleridir.
Konunun dışında bir örnek vermek isterim bu dünya aslında bir tiyatro sahnesidir ve bizlerde onun daimi oyuncularıyız. Önemli olan geride bıraktığımız bu sahnede ki oyunlar… diyerek sözlerimi noktalıyor ve tiyatro günü kutlu olsun diyorum…