Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları. Dünya Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma yaptıkları katkıları onurlandırmak üzere her yıl dünya genelinde 12 Mayıs tarihinde (Florence Nightingale'in doğum günü) kutlanan özel gün. Bazı ülkelerde 6-12 Mayıs günlerini içeren hafta boyunca kutlanır.

2020’de yaşadığımız pandemide sağlık çalışanlarının bu ülke için ne kadar önemli olduğunu anladığımız, aslında bildiğimiz bunu daha da perçinlediğimiz bir süreçti. Bizler bu süreçte virüse yakalanmamak adına evlerimizde beklerken, onlar bir can kurtarmak için çaba harcayanlardı.

 Geceleri, gündüzleri, tatilleri, izinleri olmadı. Bizler çocuklarımızı, ailemizi görürken, onlar haftalarca, hatta aylarca ailelerini, çocuklarını göremediler. Bizler sıcak yataklarımızdayken, onlar sandalye üzerinden yorgunluktan uyuya kaldı, 10 dakika 15 dakika uyuyabildi. Biz asla bunları unutmadık ve sağlık ordumuza her daim minnettarız.

Bazen sağlık çalışanlarına, hemşirelere, doktorlara fiziksel ve sözlü şiddet uygulanıyor. Evet, hasta olabiliriz, yakınımız hasta olabilir. Onlar zaten senin ve yakınlarının iyi olması için elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Benim hemşire bir arkadaşım var. Ona bir gün bu mesleği neden seçtin? Diye soru yönelttim. Oda bana, ‘abla benim tek gayem topluma yardımcı olabilmek ve bir can kurtarabilmek işte bu nedenle bu mesleği seçtim evet zorlukları var ama mesleğimi seviyorum çünkü insanları seviyorum’ demişti. Aldığım bu cevap beni çok duygulandırmış ve ona kocaman sarılmış teşekkür etmiştim.

 Her işin zor bir tarafı mutlaka var ama insan sevdiği işi benimseyerek yaparsa o işte mükafatını her zaman alır diye düşünüyorum. Sağlık çalışanları, doktorlar, ebeler, hemşireler bizim göz bebeğimiz, onları incitmeyelim, onların mesleklerinin zorluğunun farkında olalım ve onlara saygı gösterelim.

 Tüm hemşirelerimizin haftalarını kutlarım iyi ki varsınız…