Celal Şengör Eşi Kim? Oya Maltepe Kimdir? Kaç Yaşında? Ne İş Yapıyor? 

Celal Şengör Eşi Kim? Oya Maltepe Kimdir? Kaç Yaşında? Ne İş Yapıyor? 

ABONE OL
8 Nisan 2024 15:19
Celal Şengör Eşi Kim? Oya Maltepe Kimdir? Kaç Yaşında? Ne İş Yapıyor? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekranların sevilen Türk akademisyeni, bilim insanı ve yer bilimci Celal Şengör’ün eşi kim oldukça merak ediliyor.  Jeolojinin güçlü çifti Şengörlerin gizemli yarısı kim? 

Celal Şengör’ün eşi Oya Maltepe kimdir hakkında tüm merak edilenleri haberimizde derledik. 

oya maltepe kimdir

Oya Maltepe Kimdir?

Celal Şengör’ün eşi kimdir merak edenler için Oya Maltepe’ye dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. İşte jeolojinin usta sesi Celal Şengör’ün eşi Oya Şengör biyografi bilgileri…

Oya Maltepe, tanınmış jeolog Prof. Dr. Celal Şengör’ün eşi olarak bilinmesine rağmen, kendi başına da etkileyici bir hayat hikayesine sahiptir.

1958 yılında İstanbul’da doğan Oya Şengör, lise ve eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği eğitimi almıştır. Şengör, jeoloji alanında uzmanlaşmış ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Oya Şengör doktora tezi için ise İstanbul Teknik Üniversitesi’ne geçmiştir.

Oya Şengör, yer bilimi alanında yaptığı çalışmalarla ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirmiş, bilim ve edebiyat alanında tanınmış bir sima olmuştur. Şengör, jeoloji bilimine katkıları ve araştırmalarıyla tanınmaktadır.

Oya Şengör; gezi, turizm ve şehir rehberi alanları hakkında pek çok kitap kaleme almıştır. Günümüzde tanınmış bir yazar olarak da bilinmektedir. Şengör, 1980’lerin başında Celal Şengör ile tanışmış ve ikili 1986 yılında evlenmiştir.

İlgili İçerik: Nevşin Mengü Kimdir? Nevşin Mengü Evli Mi? Nerede Çalışıyor?

oya maltepe kimdir

Oya Şengör Kaç Yaşında?

Oya Şengör, 1958 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Oya Şengör’ün doğum ayı ve günü tam olarak bilinmemektedir. Şengör, 2024 yılı itibariyle 66 yaşındadır. 

Oya Şengör Ne İş Yapar?

Oya Maltepe kimdir sorularının yanında mesleğinin ne olduğu da oldukça araştırılmaktadır. Oya Maltepe’nin uzmanlık alanı ve mesleğini sizin için araştırdık.

Oya Şengör, jeoloji mühendisi ve aynı zamanda tanınmış bir yazardır. Şengör, akademik çalışmalarının yanı sıra; gezi, turizm ve şehir rehberleri alanlarında kitaplar kaleme almıştır.  

Oya Şengör, akademik kimliğinin yanı sıra sanat ve edebiyata da ilgi duymaktadır. Şengör, “Balconies of Istanbul (İstanbul’un Balkonları)” adlı bir fotoğraf albümü yayımlamış ve çeşitli dergi, gazetelerde yazıları, röportajları paylaşılmıştır. Oya Şengör’ün sosyal medya hesapları bulunmamaktadır.

oya maltepe kimdir

Oya Şengör Kitapları 

Oya Şengör kimdir merak edenler, Şengör’ün kitaplarına dair bilgileri de edinmek istemektedir.

Oya Şengör’ün Çitlenbik Yayınları tarafından çıkmış Balconies Of Istanbul (İstanbul’un Balkonları) isimli bir kitabı bulunmaktadır. İstanbul’un Balkonları, turizm ve gezi kitabı kategorisindedir. 140 sayfa olan fotoğraf albümlü kitapta İstanbul’un görkemli ve ince tevazu taşıyan küçük balkonları güzel sanat incelikleriyle incelenmiştir.

Oya Şengör, jeoloji bilimine katkıları, sanatsal duyarlılığı ve mütevazı kişiliğiyle saygıdeğer bir kişilik olarak öne çıkmaktadır.

oya maltepe kimdir

Celal Şengör Kimdir?

Televizyon programlarındaki yorumları ve yaptığı açıklamalarla ekranların sevilen isimlerinden ünlü akademisyen Celal Şengör kimdir gelin birlikte inceleyelim…

24 Mart 1955’te İstanbul’da doğan Celal Şengör, jeoloji biliminin en saygın ve tanınmış isimlerinden biridir. Yapısal jeoloji ve tektonik alanlarındaki çalışmalarıyla dünya çapında ün kazanmış, bilimsel makaleleri ve popüler bilim kitaplarıyla jeolojiyi halka sevdirmiş bir bilim insanıdır.

Celal Şengör, Robert Koleji’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde jeoloji mühendisliği eğitimi almıştır. Doktora tezini Neuchâtel Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde profesörlük görevine yükselmiştir.

Şengör çalışma hayatı boyunca; TÜBİTAK Bilim Ödülü, Londra Jeoloji Cemiyeti Başkanlık Ödülü ve Arthur Holmes Madalyası gibi birçok prestijli ödüle layık görülmüştür.

Celal Şengör ve Bilime Katkıları

Akademik çalışmaları, renkli kişiliği ve engin bilgisiyle Celal Şengör pek çok kişi tarafından takip edilmektedir. Şengör’ün akademik çalışmalarıyla bilime pek çok katkısı bulunmaktadır.

Ünlü akademisyen Celal Şengör’ün yaptığı çalışmalarla literatüre katkıları şunlardır:

  • Şerit kıtaların dağ kuşaklarının yapısına etkisini ortaya koydu.
  • Kimmer Kıtası adını verdiği bir şerit kıta keşfetti.
  • Türkiye’nin jeoloji haritasını hazırlayan ekipte yer aldı.
  • Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın tehlikelerine dikkat çeken önde gelen bilim insanlarından biridir.
  • “Yerbilimi Yazıları”, “Türkiye’nin Jeolojisi” ve “Evrim: Yaşamın Büyük Serüveni” gibi kitaplarıyla jeolojiyi halka tanıttı.

Celal Şengör aynı zamanda gazetelerde ve dergilerde yazılar yazmakta, televizyon programlarına katılmaktadır. Bilimsel bilginin doğru şekilde yayılmasına ve toplumda bilim okuryazarlığının gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Celal Şengör, sadece jeolojiye yaptığı katkılarla değil, açık sözlülüğü, toplumsal meselelere olan duyarlılığı ve mizah anlayışıyla da tanınıp takip edilmektedir.

Celal Şengör, halen İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdürmektedir. Celal Şengör eşi Oya Şengör ile İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir

oya maltepe kimdir

Celal Şengör Eşiyle Nasıl Tanıştı?

Celal Şengör’ün eşi Oya Maltepe kimdir sorularının yanında çiftin nasıl tanıştıkları da merak edilen konulardan biri. İşte Şengör çiftinin evliliğine dair bilgiler…

Celal Şengör eşi Oya Maltepe ile 1980 yılında tanışmıştır. İkili 6 yıllık birlikteliklerinin ardından 1986’da evlenmiştir. Oya Şengör, eşi Celal Şengör’ün aksine, kameralardan ve medyadan uzak bir hayat sürmeyi tercih etmektedir.

Şengör, röportaj vermeyi ve özel hayatını paylaşmayı çok sevmemektedir. Oya Şengör gençliği itibariyle sakin ve mütevazı kişiliğiyle tanınmaktadır. İkilinin mutlu bir evliliği olduğu bilinmektedir.

oya maltepe kimdir

Celal Şengör Çocuğu Kim?

Oya Maltepe kimdir merak edilirken Şengör çiftinin çocuğunun olup olmadığı da en çok araştırılan sorulardan biridir.

Celal Şengör ve Oya Şengör’ün 1989 yılında Asım ismini verdikleri bir oğulları olmuştur. Asım Şengör, Özel Alman Lisesi’nde okumuştur. Ardından İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim almıştır. Asım Şengör, 2024 itibariyle 38 yaşındadır.

Haberimizde Celal Şengör ve eşi Oya Maltepe kimdir hakkında detaylı bilgiler sunduk.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.