Yeryüzünün en güzel bitki örtüsü ormanlardır. İnsanlardaki ağaç ve orman sevgisi ağaç ve ormanların uzun yaşamasına neden olur. Orman dünyamızın doğal dengesinin korunmasında önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin birçok bölgesindeki yerler ormanlarla kaplıdır. Ormanlar tabiatın insanlara verdiği bir güzellik bir servettir. Ağaçların ve ormanların yeryüzüne ve insanlara, canlılara yüzlerce faydası var.

Karadeniz ormanlarının ve yaylalarının güzelliği herkes tarafından bilinir. Bu güzellikleri görmek için ülkemizin bütün şehirlerinden her sene Karadeniz gezileri düzenlenir.

Ormanlarımızın değerini bilmeliyiz. Ormanlar bir ülkenin en önemli zenginliğidir. Yasalarımıza göre ağaç kesenler cezalandırılır. Ağaçlar yasalarımızla güvence altına alınmıştır. Tarım orman bakanlığı ormanların korunması için gerekli önlemleri alıyor.

Küresel ısnmayla birlikte orman yangınları da çoğaldı. Ülkemizin birçok yerinde orman yangınları çıktı. Orman yangınlarının yüzde 87’si insan kaynaklı, bu nedenle valilikler tarafından ormanlara giriş ve çıkışlar yaz bitinceye kadar yasaklanıyor.

Bu sene yeryüzünün en sıcak yaz mevsimi yaşandı. İnsanlar aşırı ve bunaltıcı sıcaklardan rahatsız oldular. Dünyanın birçok ülkesinde sıcaklardan binlerce insan hayatını kaybetti. Ormanların iklim üzerinde olumlu etkileri var. Ormanlar yazın iki üç derece serin, kışın ise iki derece sıcak olur.

Canlıların yaşadığı, hayatını sürdürdüğü, doğal güzelliklerin bir arada toplandığı yer ormanlardır. Ormanda gezi ve yürüyüş yaptığınızda ormandaki tabiat, ağaçlar, kuş sesleri sizi büyüler. Ormanda şehirlerin stresli ve gürültülü ortamından uzakta dinlenirsiniz huzur bulursunuz.

Ormanlarımızın kesilmesine yok edilmesine maden çıkarılacak diye ilgili kurumlar tarafından izin verilmemeli. Ormanlarda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylüler. Biz yıllardır ormanlarla beraber yaşıyoruz. Burada ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Orman hayattır, ormanlar oksijen veriyor. Ağaçları keseceklerine önce bizi, kessinler.”

“Kesim yapılacak yerde kömür madeni çıkarılacakmış. Ağaçlar kesilince burada yaşamak imkânsız hale gelecek. Güzelim orman katledilecek. Bunun adı çevre felaketi. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Mahkeme kararı olmasına rağmen ağaçlar kesiliyor.”

“Ormanlık alanda maden çıkarmak için kamulaştırma yapıyorlar. Ormanlarımızı kim koruyacak. Ormanları korumakla görevli olan orman bakanlığı sessiz kalıyor. Duruma müdahale etmiyor. Ormanlar ve ağaçlar ülkemizin milli serveti.”

Orman köylüleri ağaçlarının kesilmesini önlemek, tepki göstermek için burada olduklarını Polis ve jandarmanın eylemlerine izin vermediklerini, Kötü bir şey yapmadıklarını Ağaçlarını ve ormanlarını kesilmesin diye günlerce burada nöbet tuttuklarını, güvenlik kuvvetlerinin kendilerine ağaçların kesilmemesi konusunda yardımcı olmaları gerektiğini söylüyorlar.

Ağaçların kesilmesine ormanlarımızın yok olmasına nasıl izin veriyorlar anlamış değilim yörede yaşayan insanlar senelerce ormandan ve zeytin ağaçlarından ürün almaktadır. Geçimlerini ormandan, yetiştirdiği ürünlerden ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Köylüler doğanın katledilmesini, ağaçların kesilmesini istemiyorlar. Ağaçlar ve ormanlar ülkemizin zenginliğidir.

Ormanlarımızı ve ağaçlarımızı her zaman koruyalım. Ormanlar ve ağaçlar ülkemizin, yeryüzünün ve insanların en değerli varlığıdır.