Ülkemizde marketlerde satılan hazır gıda ve içecekler, kahveneler de satılan içeceklerin çay, kahve ayran, adaçayı, çiçek, soda dışındaki içecekler boya ve kimyasal maddelerden yapılıyor. Doğal yiyecekler ve içeceklerin tüketilmesi insan sağlığı için faydalı. Zararlı yiyecek ve içeceklerin içinde kanserojen maddeler var. Zaman içinde bu zararlı gıdalar insanların biyolojik yapısını bozuyor.

Son yıllarda kanser vakaları arttı. Çevremizde yaşayan insanların çoğu “amansız hastalık ”dediğimiz kanser hastalığı ile hayatlarını kaybediyor. Tedavi olanlar hastalığı atlatıyor, fakat bir süre sonra hastalık yeniden nüksedebiliyor.. Her gün zehir içiyoruz. Özellikle organik olmayan içecekler niçin yasaklanmıyor. Bir ürün kimyasal maddelerden yapılıyorsa sağlığa zararlıdır.

Gediz ve Alaşehir çayları zehir akıyor. Gediz nehrinden akan sular tarım arazilerinin sulanmasında kullanılıyorsa vay halimize. O suyla sulanıp yetiştirilen ürünlerde zehirli olur.  Gıda ve içecekler sağlığa zararlımı? Değil mi? Ürün numunelerinin gıda laboratuvarda incelenmesi ile ortaya çıkar. Organik değilse, sağlığa zararlı ise gereken cezalar uygulanıyor. Burada önemli olan insan sağlığı.

Ülkemizde yetiştirilen sebze ve meyveler satış için hallere geliyor, belediyelere bağlı hal müdürlüklerinde ürünlerin gıda analizleri yapılmıyor. Buradan satışa sunuluyor veya doğrudan büyük şehirlere gönderiliyor. Hâlbuki gıda analizleri yapılsa ürünlerin ne derece sağlıklı olduğu bilinir ve güvenli bir şekilde ağız tadıyla analizi yapılan gıda ürünleri tüketilir.

Dünyamızda su, hava, toprak kirliliği gün geçtikçe çoğalıyor. Çevre kirliliği ve kuraklık yakın gelecekte insan hayatını tehdit edecek.. İnsanlar su, hava, toprak olmadan yaşayamaz. Yeryüzü hızla kirleniyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı, ziraat odaları, tarım müdürlükleri tarafından su, toprak, hava analizleri yapılıyor

Yurt dışına ihraç ettiğimiz gıda ürünleri gümrük kapısında gıda analizleri yapılıyor. Sağlığa zararlı olduğu analizler sonunda tespit edilirse geri iade ediliyor. İade edilen sağlığa zararlı gıda ürünleri iç piyasada satışı yapılıyor.

Market ve bakkallarda satılan sucuk, salam, et, içecek ve hazır gıdalar var. Bu ürünlerde bulunan katkı maddeleri insan sağlığı için tehlikeli bu katkı maddeleri insanlarda astım, kanser gibi hastalıkların oluşmasına neden oluyor. İşlenmiş gıda ve içeceklerde katkı maddeleri insanların sağlığını tehdit ediyor. Gıdaların raf ömrünü uzatmak için katkı maddeleri kullanılıyor. Tehlike gerçekten büyük.

Eskiden insanlar doğal yaşıyorlardı. Ürettikleri gıda ve tarım ürünleri organikti. Kimyasal ilaçlar kullanılmıyordu. Günümüz insanlarında zengin olma ve para hırsı var. Bahçesinde, tarlasında, bağında hormonlu kimyasal ilaçlar kullanılıyor. Yetiştirilen ürünlere hormon attığınızda sizin ürününüz miktarı 3’e - 4’e katlanıyor.

Sağlıklı yaşamak ve hasta olmak istemiyorsak hazır gıda ve içecekler yerine doğal ( organik) ürünleri tüketmeliyiz. Doğal ürünlerin üretimini ve yaygınlaşmasını teşvik etmeliyiz.

Ne dersiniz sevgili okurlar?

Günlerinizin sağlıklı ve mutlu geçmesi dileğiyle hoşça kalın!