Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları, yeni bir yazımla yeniden sizlerleyim.

Yaz ayının son haftalarını yaşıyoruz. Eylül ayında yaz ayına elveda diyeceğiz. Belki Eylül ayında sıcaklıklar devam edecek ama Kavurucu sıcaklıkların olacağını sanmıyorum. Sonbahar ile birlikte artık hava sıcaklıkları azalacak. 2024-2025 yılı eğitim ve öğretim yılı start alacak, öğrenciler okullarına dönüş yapacaklar.

 Sıcakta olsa güzel bir yazı geride bıraktık. Tek sıkıntı kuraklık olayının artması. İnşallah sonbahar yağışları. Kuraklıkla alakalı onlarca yazılar yazdım ve orada söylediğim bir kelime vardı ‘Kuralıkla alakalı ne kadar yazsam bitmeyecek bir konu’ diye.

Temmuz ve Ağustos aylarında memleketin birçok yerinde tanık olduk. Küresel ısınmanın etkileri yaşadık. Bu aylarda sel baskınları, su taşkınları ve bu felaketlere bağlı canlarımızı kaybettik. Şimdi diyeceksiniz ‘ Kuraklık varsa bu yağan yağmurlar ne oluyor’ ben uzman değilim ama uzman bir arkadaşa bu soruyu bende yöneltmiştim. Yağan bu yağmur suları yok olup akıp gidiyor. Ne yazık ki, yağmur çoğu zaman çok şiddetli sağanaklar şeklinde yağar. Bu sadece sellere yol açmakla kalmaz, aynı zamanda suların toprak üzerinden hemen denize akıp gitmesiyle sonuçlanır.

Yine kavurucu yaz sıcaklarına dönüş yapacak olursak. Haziran ayında bugüne kadar gelmiş geçmiş en sıcak ayını yaşadık. Deyim yerindeyse ‘termometreleri patlatacak’ ir sıcaklık. Önümüzdeki yıllarda bizi neler bekliyor, bugünlerimize şükür mü edeceğiz, bana göre öyle olacak gibi bu günlerimize şükür edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda beklide Mayıs ayında termometreleri patlatacak derecede sıcaklıkları göreceğiz. ‘Olmaz’ demeyin Biz neler gördük neler yani bunu da görürsek şaşırmayız.

Biz bir şekilde bu sürece geldik ama benim üzüldüğüm tek nokta bizden sonra gelen nesiller. Acaba onları ne bekliyor?

 Yeni bir yazımda buluşmak dileğiyle hoşçakalın…