Fatih Sultan Mehmet'in İlk Eşi Kim? Gülbahar Hatun Kimdir? Fatih Sultan Mehmet'in İlk Eşi Kim? Gülbahar Hatun Kimdir?

04 - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Dionysos Uluslararası Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı için açıklamalarda bulunan şenlik koordinatörü Öğretim üyesi Dr. Rasim Aşın, “Sıfır bütçeli tiyatro eğitim kampı hazırlıkları devam ediyor sizde çadırınızı hazırlamaya başlayın ”dedi.

Whatsapp Image 2024 06 22 At 22.11.12 (1)

Dionysos Uluslararası Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampına 11 ülke, 8 üniversite, 37 şehirden tiyatro gruplarının katılacağını belirten Dr. Öğretim üyesi Rasim Aşın, 10 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında, 78 farklı tiyatro atölyesi ve 15 oyun gösterisinin yer alacağını söyledi.

Whatsapp Image 2024 06 22 At 22.11.12

Aşın, “10 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında, 78 farklı tiyatro atölyesinde, farklı eğitmenler tarafından oyunculuk, yazarlık, yönetmenlik, dramaturji, eleştirmenlik,  performans sanatları, sirk sanatları, Sokak tiyatrosu, Köyde Tiyatro, Meddah, Masalcı, Drama, sanat tasarımı, çocuk gelişimi, çocuk tiyatrosu, çocuk oyun yazarlığı, yaratıcı drama çalışması alanında tiyatro eğitimleri verecek. 11 ülke, 8 üniversite, 37 şehirden tiyatro gruplarının katılımı ile ümit ediyoruz ki eğitim dünyasına Sardes, tiyatronun doğduğu yerden güzel bir adım atmış olacak. Gelecek yıllarda da bu eğitimlerimiz devam edecek. Akademisyen ve ustalarımızdan tiyatro eğitimleri almak isteyen 18 yaş üstü,  en az lise mezunu ve yaşadıkları şehrin Belediye, Halk Eğitim ve Sanat Merkezlerinde, Amatör Tiyatrolarda ön eğitim alan Tiyatro kursu öğrencileri, GSF - konservatuar tiyatro bölüm öğrenci ve mezunları, Amatör tiyatro sanatçılarını ve Tiyatro sanatçısı adayı herkesi,  04-14 Temmuz 2024 Tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliklere bekliyoruz. Sıfır bütçeli tiyatro eğitim kampı hazırlıklarının son rötuşları yapılıyor. Sizde çadırınızı hazırlamaya başlayın ”dedi

Muhabir: Fatma Uysal