Merhaba Sektör medya Grubu’nun değerli okurları. Malumunuz Haziran ayı içerisindeyiz ve açıklamalara göre son 94 yılın en sıcak havasını yaşamaktayız. Sıcaklıkların bir süre daha böyle devam edeceği ifade edilirken, bu sıcak havalarda sürekli olarak çağrıda bulunan bir konuyu gündeme getirmek istedim.

Sıcak havalarda serinlemek amacıyla girilen durgun sular baraj ve göletler ölüm getiriyor. Neredeyse hemen hemen her gün ülkenin bir köşesinden ‘Serinlemek istediği suda boğularak can verdi’ haberleri geliyor. Uzmanlar ve yetkililer sürekli uyarılarına rağmen ne yazık ki bıu tür ölümler devam ediyor. 
 Tanıdığım uzman bir dalgıç vardı. Bir gün ona sordum, ‘ Bu sular neden tehlikeli? ‘ diye oda bana teknik anlamda bir açıklama yaparak şunları söylemişti: ‘Yukarı havzadan gelen killi ve siltli malzemenin birikimiyle zemin çamur formunda oluyor. Su içinde su bitkilerinin doğal olarak gelişmesi, sıcaklığın düşük olması sebebiyle vücut ısısının düşmesi sonucu hipotermi yaşanabiliyor ve tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması risk yaratıyor.’ Konuşmasının devamında ise, ‘ Her nekadar iyi bir yüzücü olursan ol bu sularda kurtulma şansın neredeyse imkansız. Biz bile teknik araç ve gereçlerle girmemize rağmen, bazen bu sularda arama kurtarma çalışmaları sırasında güçlük yaşıyoruz’ yanıtını vermişti. 
Her yaza girişte ‘Bu tür sulara girmek tehlikeli ve yasaktır’ diye uyarılar yapılıyor ama ne yazık ki her yıl mutlaka ölüm haberleri art arda geliyor. Uzman arkadaşın dediği gibi bu sular gerçekten tehlikeli. Evet havalar aşırı derecede sıcak ama serinlemenin yolu bu değil. Çünkü serinlemek isterken canınızdan olabilirsiniz. 
Aşırı sıcakların biran önce geçmesi dileğiyle sağlık ve mutlulukla kalın…