Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları 3-9 Eylül Halk Sağlığı haftası olarak kutlanmaktadır. Yaşamımızı devam ettirebilmemiz adına sağlık çok ama çok önemli yer tutmaktadır. Kalabalık yerde yaşıyorsak sağlığa ve hijyen kurallarına harfi harfine uymamız gerekli.

Bildiğiniz gibi 2020 yılında başlayan ve yaklaşık 2 yıl devam eden Coronavirüs pandemisi ile dünya olarak mücadele ettik. Aslında dünya tarihine bakıldığında bu pandemi türleri ile sıkça karşılaşabiliriz. Yaşadığımız pandemi bize ne öğretmişti? Gerçi birçoğumuz bunu unuttu da hijyen kurallarını.

Pandemi bitti şimdi Maymun çiçeği diye bulaşıcı bir hastalık gündemde. Onun için hijyen kuralları büyük bir önem taşımakta. Burada yetişkinlere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımıza hijyenin önemini aşılamalıyız. Halk sağlığını tehdit eden bu tür vakalardan kurtulmanın en önemli altın kuralı bana göre bu. 

Eylül ayı yani sonbahar aylarına girdik. Artık havalar iyiden iyiye soğumaya başlayacak. Grip vakaları artacak. Salgınlardan korunmanın dediğim gibi altın kuralı hijyen. Kalabalık ortamlarda özellikle bu aha da önem arz ediyor. Coronavirüs  pandemisinde bir şeye şahit olduk aslında hepimiz. Pandemi ile birlikte ‘Maske takma’ zorunluluğu getirilmişti. Maske kullanımı ile birlikte gribal vakalarında aza indiği gözlemlenmişti. Buda şu anlama geliyor, gribal enfeksiyonların temelini hijyen ve dikkat oluşturuyor. Bana göre kışa aylarında maske kullanımı olmalı.

Bu vesileyle hava yoluyla bulaşan hastalıkların gribal enfeksiyonların da bir nebze önemli. Sağlık her şeyin üstündedir. Sağlığın varsa mutlusun, sağlığın varsa çalışabilirsin, sağlığın varsa günlük aktivitelerini yerine getirebilirsin. Dikkat edelim sağlığımız bozulmasın…