KADEM bünyesinde Dekoratif ahşap boyama,  filografi, tığ işi örücülüğü gibi çeşitli kurslar açıldı, bu kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.  Manisa'nın zengin el sanatları kültürü kadınların el emeği ile daha fazla değer kazandı.

Nuri Paşa anısına Turgutlu'da iki komutana plaket Nuri Paşa anısına Turgutlu'da iki komutana plaket

Sergi̇ (8)-3

Manisa'da el sanatlarına ve kadın girişimciliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla gerçekleşen sergi açılışına katılım yoğun oldu. Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Leyla Arıcı, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Manisa Barosu Başkanvekili Ayşe Hasar,  Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Buket İnce, Şehzadeler Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nurullah Odabaş, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temür, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş katıldı.

Sergi̇ (6)-3

KADEM Manisa Temsilcisi Özlem Akar İşyapan, sergi açılışına katılan herkese teşekkür etti. Özlem Akar İşyapan, “2013 yılı itibariyle çıkmış olduğumuz bu yolda durup dinlenmeden çalıştık. Hedefimiz, güvenli bir toplum adil bir gelecek oldu. Kadın ve Demokrasi Derneği olarak tüm kadınların onurla yaşayabileceği bir dünya için projeler, kongreler, çalıştaylar, zirveler, seminerler, konferanslar, paneller, basın açıklamaları ve etkinlikler düzenledik. Yine bu çalışmalara bir yenisini eklediğimiz yeni bir etkinlik ile siz sevgili Manisalılar ile buluştuk. Manisa'nın zengin el sanatları kültürünü ve kadınlarımızın el emeği ile ürettikleriyle, kadının gücünün önünde hiçbir engelin durmayacağını gösterdik. Bu vesileyle kadın girişimcilerin önemini sergimizdeki emek ve çaba ile bir kez daha net bir şekilde gördük. Kültürel zenginlikler ve emeksel başarıları Manisa KADEM olarak her zaman destekleyecek ve kadınlarımızın başarılarını daimi olarak en gür sesle duyuracağız” dedi. 

Sergi̇ (4)-3

Açılışta bir konuşma yapan Manisa Müftüsü Şükrü Kabukçu, KADEM Manisa Temsilciliğine çok anlamlı bir sergi açtığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıcı açılışta Gazze için dua da edildi.

Sergi̇ (3)-3

Kaynak: Haber Merkezi