Merhabalar Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü, ülkemizde her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmakta olup, bu hakkın verilişinin yeni bir yıl dönümüne yaklaştığımız şu günlerde bu konu ile alakalı düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur" diyerek Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Bugün birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının hızla artıyor. Kadının başarı eli değmediği alan neredeyse yok denecek kadar az.  Ülkenin kalkınmasında lokomotif olan kadınlar ne yazık ki halen belirli bir kısım tarafından kabul görmüyor. ‘Elinin hamuru ile erkek işine karışma’ zihniyeti taşıyan insanlarımız var ne yazık ki.

Biz kadınlar bizlere söylenen bu sözlere aldırış etmeden, bize ‘yapamazsın, sen kadınsın ne anlarsın’ diyen söylemlere aldırış etmeden her alanda, evet her alanda başarılı olacağız. Çünkü biz güçlüyüz.

Bugün kadınlar için geçmişte kazanılmış hakların ve sonrasında kazanılmaya vesile olan haklarımız adına anlamlı bir gün. Bu anlamda bizlere bu hakları tanımaya vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet adamlarımıza minnet duyduğumuzu ifade ediyorum.

atatürk-kadın-hakları-günü

Bizden önceki kadınlarımız, analarımız haklarını kazanmayı başardı. Bizde kadınlar olarak önümüzde duran bazı engelleri aşacağız. Nedir peki bu engeller?

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri. Biz kadınlar ülkemizde kadına şiddetin son bulması ve bir daha asla bir kadının cinayete kurban gitmemesi için çaba harcayacağız. Ben inanıyorum ki bu duvarı da kadınlar olarak yıkacağız ve hiçbir kadın artık ‘Şiddet görürüm, öldürülebilirim’ korkusu duymadan yaşayacak.

İşimiz kolay olmayacak ama biz kadınlar zorluklarla baş ede ede birçok hakkımızı aldık, yaşam hakkımıza da alacağız…