Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları. Yarın Dünya engelliler günü.  

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. HükÜmet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bu günün kutlanması çeşitlilik göstermektedir. Her yıl bu gün için değişik bir tema edinilmektedir. 

Engelliler için yeteri kadar hizmet veriliyor mu peki? Onların yaşam haklarına, hayatla mücadelelerine yeteri kadar destek olabiliyor muyuz?

Bana kalırsa olamıyoruz. Neden diyecek olursanız anlatayım.

Salihli’nin cadde ve sokaklarında gezerken dikkatlice bir bakın engelli rampalarına araç parkı yapıldığını göreceksiniz. Ben defalarca gördüm. Kimilerine göre küçük olan bu örnek aslında bir engelli için çok büyük bir sorun. Tekerlekli sandalye ile kaldırımdan inmek isteyen birisi bu düşüncesiz davranışı yapan kişi yüzünden kaldırımdan inemeyecek.  Dediğim gibi küçük görünen bu durum aslında büyük bir sorun teşkil etmektedir. 

Sizce Salihli’de engellilere yönelik kaç tane akıllı bina var?

Ben fazla olduğunu sanmıyorum. Özellikle eski yapılan binalarda, dairelerde bu durum bence büyük bir sorun.

Peki kaç işyerinin önünde engelli rampası var?

Dışarı çıkıp alış veriş yapmak isteyen bir engelli vatandaşımız bu engeli nasıl aşacak...


Son yıllarda aslında engellilere yönelik farkındalık artıyor. Bu mutlu verici bir şey, temennimiz bu duyarlılığın, farkındalığın artması ve engellinin önünde hiçbir engel kalmaması. Engelli vatandaşların bir sözünü sizlere hatırlatmak isterim: ''Biz engelli değiliz, siz bize engel olmayın yeter'' İşte bu söz bence her şeyi anlatıyor. 

Unutmayalım her vatandaş bir engelli adayıdır. Tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlar, engelsiz bir dünya dilerim…