Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları yeni bir yazımla sizlerleyim. Daha öncede bu konu ile alakalı bildiğiniz gibi köşe yazmıştım ama yeniden yazmakta fayda var diye düşünüyorum.

 Bunun nedeni ise malumunuz kavurucu yaz sıcaklarını yaşıyoruz. Bu kavurucu sıcaklarda da her canlının mutlaka su ihtiyacı vardır. Bu canlılar arasında sokak hayvanları da yer almaktadır.

 Suya ulaşmakta zorluk yaşayan Can dostlarımız için Kapılarımızın önüne bir kap su bırakalım. Bırakan dostlarız var onlara gerçekten minnet duyuyorum. Geçtiğimiz günlerde Kurudere caddesine çıkan bir sokaktan geçtiğim yerde bir köpek gördüm ve bir kapının önünde bulunan su kabına yanaştı. Can dostumuz  o kadar susamıştı ki, su içişini dakikalarca izledim. Kovayı neredeyse yarıladı. İçimden ‘Allah bu suyu bırakandan razı olsun’

Dünya dualarla dönüyor ben bu insana dua ettim. Her gün onlarca canlıya iyilik yapıyor. Hem sevap alıyor, hem de dua. Her hane evinin, apartmanın önüne işte bu nedenle su koymalı. Sokaktaki canlar gibi, kanatlı canlılarda bu sudan faydalanıyor. Dedim ya sadece insanların suya ihtiyacı yok doğadaki tüm canlıların suya ihtiyacı var, bunların arasında ağaçlarda dahil.

Kavurucu bu sıcaklar Sanırım ve Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek. Bu sıcak havalarda lütfen can dostlarımızı unutmayalım ve kapımızın önüne bir kap su bırakalım.

Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle hoşça kalın…