Başkan Nurlu 30 Ağustos Zafer Bayramı için mesajında:

“Türk ulusu;
Çanakkale’den, Sakarya’dan, İnönü’den, Dumlupınar’dan aldığı cesaretle, birlik ve beraberliğine sahip çıkarak,
Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerlemeye devam edecektir” diyen Başkan Nurlu, 
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal kurtuluşa ve bağımsızlığa giden yolda dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yılını her yıl olduğu gibi coşku ve kıvançla kutluyoruz" dedi.

Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede güçlü adımlar: Etkin önlemler alınıyor! Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede güçlü adımlar: Etkin önlemler alınıyor!

Nurlu, söyle konuştu:

30 Ağustos; vatanı işgal edip, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekün verdiği bir savaşın ve Zafer Destanı'nın yazıldığı gündür.

Kökeni, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk ulusunun tüm fertleri aynı amaç etrafında buluşmuş ve vatanın düşmanlarca paylaşılmasına asla müsaade etmeyeceklerini göstermişlerdir.

İşte bu yüzden Anadolu’yu işgal eden devletler, 19 Mayısta başlayan ve 30 Ağustosta doruğa çıkan vatan sevgisi ve bağımsızlık özlemi karşısında çaresiz kalmışlardır.

Zaferle sonuçlanan ulusal kurtuluş savaşının ardından kurulan bağımsız Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde bağımsız bir devlet olarak uygar dünyadaki yerini almıştır.
Cumhuriyet kurulduğundan bu yana, Türkiye’yi bu aydınlık yoldan çıkarmak isteyen, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan, çağdaş kazanımlarımızı ortadan kaldırmak isteyenler her zaman olmuştur bundan sonrada olacaktır.

Tüm bunlara rağmen Türk ulusu, Çanakkale’den, Sakarya’dan İnönü’den, Dumlupınar’dan aldığı cesaretle, birlik ve beraberliğine sahip çıkarak, Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerlemeye devam edecektir.

Gurur ve coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102. yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan toprağını korumak uğruna kurtuluş savaşında ve terörle mücadelede bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum."

Whatsapp Görsel 2024 08 29 Saat 22.04.59 Eda5437D

Muhabir: Fatma Uysal