3 Şubat 2020 tarihinde oto galeriler için başlatılan güvenli ödeme zorunluluğunda yeni bir gelişme yaşandı. İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticari hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak artık vatandaşları da kapsar hale getirildi.

Memurlar, Bakan Işıkhan’ın kapısını çaldı ! Çalışma başlatılacak…12 bin liraya yükseltilecek ! Memurlar, Bakan Işıkhan’ın kapısını çaldı ! Çalışma başlatılacak…12 bin liraya yükseltilecek !

Vatandaşları dolandırıcılık faaliyetlerinden korumak ve araç alım satımında mağduriyetleri engellemek için güvenli ödeme sistemi 27 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu sistem ile birlikte ödeme ve taşıt mülkiyeti eş zamanlı el değiştirecek.

OTO GALERİLERDE ZORUNLUYDU

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan karar ile Güvenli ödeme sistemi, 3 Şubat 2020'de hazır hale getirildi ve Türkiye Noterler Birliği tarafından kullanıma açıldı. Sistemin kullanımı bugüne kadar oto galerilerin satışlarında zorunlu iken yeni yönetmelikle tüm vatandaşları kapsadı. Sistemi kullanım zorunluluğu vatandaşlar için 27 Eylül’de yürürlüğe girecek.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Güvenli ödeme sistemi ile taşıt satışlarında, taşıt satış bedelinin tamamının ya da bir kısmının nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle ödenmesi durumunda satış bedeli ile taşıt mülkiyeti eş zamanlı el değiştirecek.

OTOMOBİL

Para transferinin aracı kuruluş olarak faaliyet gösterecek olan bankalar, elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları tarafından yapılması gerekiyor. Bu kapsamda, satış için notere gidildiğinde öncelikle satışa engel bir durum olup olmadığı sorgulanacak.

Kaynak: Mynet