Manisa’nın Alaşehir ilçesi İstasyon Mahallesi İzmir Caddesi üzerinde bulunan Emek sitesi kentsel dönüşüm kararıyla inşa edildi. 2023 yılında ruhsatı alınan sitede su ve doğalgaz abonelikleri olmasına rağmen elektrik aboneliğinin yapılmaması site sakinleri tarafından tepki ile karşılanıyor.

“SÜREKLİ SİGORTA ATIYOR, TEK SAYAÇ YÜKÜ KALDIRMIYOR”

Alaşehir’de kurtuluş etkinlikleri coşkusu Alaşehir’de kurtuluş etkinlikleri coşkusu

Öte yandan 60 daire ve 12 dükkân içeren bu sitede bir sayaç üzerinden elektrikten faydalanıldığı belirtiliyor.  Bu nedenle de devamlı olarak sigortaların attığı ve binanın yangın tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor.

Site sakinleri tarafından ihbar hattımıza atılan mesajda konu ve taleplerle ilgili şu bilgiler yer alıyor: “Biz Alaşehir ilçesi İstasyon Mahallesi İzmir Caddesi Emek Sitesinde ikamet etmekteyiz. Oturduğumuz site kentsel dönüşümle yeniden yapıldı. Oturduğumuz sitenin oturma ruhsatı 2023 Mayıs ayında alınmış olup, su ve doğalgaz aboneliklerimiz mevcuttur. Fakat elektrik aboneliğini mahallenin trafo yetersizliği gerekçe gösterilip, trafo kurulması gerektiği söylendiği için alamamaktayız. 2023 Mayıs ayından beri şantiye elektriği kullanıyoruz. Sürekli voltaj yükselmesi/düşmesi, sigorta atması, kablo yanması gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Elektrik artık kaldırmıyor ve her an yangın çıkma riskiyle karşı karşıyayız. Her ay fazla fazla da elektrik faturası ödüyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu site dağ başında vs. değil aksine şehrin en işlek mahallesinde bulunuyor. Kaldı ki zaten kentsel dönüşümden önce bizim elektrik aboneliklerimiz vardı.”

Muhabir: ONAY OZAN