Merhametli insanlar ile merhametsiz insanlar karşı karşıya kalıyor. Yaşatmaya ödenek yok! Ölüme sonsuz para akışı!

              Yasaları, düzenine göre uygulayamayan hükümetimiz bir başka canı, canlıyı katletme yolunda ilerliyor. Sokak hayvanlarını sözde toplumu kirlettiği, hastalık yaydığı, saldırganlığıyla canlar aldığı gerekçesiyle katletme planı mecliste yeniden görüşülecek. Umuyorum ki aklıselim meclis üyeleri bu duruma dur deyip yasa ile ilgili olumsuz düşüncelerini belirteceklerdir.

             Ülkemizde milyonlarca sorun varken ardı arkası düşünülmeden sokak hayvanlarının hiç yoktan gündeme gelmesi neyin, kimin çıkarınadır? Kimler bu işten nemalanacaktır çok merak etmekteyim. Eğer ki bu yönlendirme oy kaygısı ile yapılmış ise ne yazık! Bu politika ile oy kazanacağını düşünen bu yasa ile oy vereceğini söyleyen her kimse keşke önce onları bertaraf etseydik.

5199 sayılı hayvanlarını koruma kanunu 2004 yılında onaylanmış olup; bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır. Bunun yanı sıra bu kanuna uymayanların cezai sorumluluğu var iken hiçbir belediye ne barınak oluşturmuş nede kısırlaştırma iyileştirme rehabilite etmek yönünde adım atmamıştır. Madde 3’e göre; (Ek:9/7/2021-7332/1 md.) Rehabilitasyon: Sahipsiz hayvanların tedavi ve parazit mücadelesinin yapılmasını, aşılanmasını, kısırlaştırılmasını ve dijital kimliklendirme yöntemleriyle işaretlenmesini, ifade eder. Kendileri yazmış ve yine kendileri ödenek çıkarmamış oldukları bu yasayı şimdi fazlasıyla ödenek çıkararak katliama dönüştürmeleri asıl gündeme gelmesi gereken konu olmalıdır.

Unutmamak lazımdır bunda 25-30 sene önce nüfus azalsın diyerek hayvanlar belediyeler tarafından zehirlenerek, vurularak öldürüldüler, çözüm sağlanmadı. 100 sene önce hayırsız adaya 80.000 (bilinene göre) hayvan bırakıldı, söylenenlere göre; orada ki katliamın kokusu, çığlıkları her yeri kapladı yine çözüm olmadı. Öldürmenin çözüm olmayacağını felaketi çağırdığınızı bilmelisiniz. Köpekleri 15.000 yıl önce koruma amaçlı evcilleştirmiş, kedileri ise çeşitli haşere mücadelesi için 5000 yıl önce evcilleştirmiş olan biz insanoğluyuz. Bunca yıl sonra kendi imkânlarıyla sokaklara, yabana terk edip kendi yemeklerini bulup zor şartlara dayanmalarını beklemek akılsızcadır. İşiniz bitince arkanızı dönüp gitmek bu kadar kolay olmayacaktır. Bu milletin bu hatayı karşınıza çıkaracağını bilmelisiniz.

Şöyle ki; Toplat, kısırlaştır, bırak yöntemi ile hasta olan hayvanlar tedavi edilip, yasaklı ırklar koruma altına alınabilir. Belediyelere öldürme için değil bunun için imkân ve cezai uygulama sağlanırsa işlemin hızı artacak ve karşılıklı olarak olumlu sonuçlar alınacaktır.