Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları, yeni bir köşe yazımla sizlerleyim. Bu köşe yazımda dostluk ve arkadaşlık hakkında bir şeyler karalamak istedim.

 Hayatımız boyunca dönün bir arkanıza bakın, onlarca hatta belki de yüzlerce arkadaşımız olmuştur. Peki bu arkadaşlar sana ne kadar yakın? Hayatta mutlu anlarımızda, kötü anlarımızda oluyor. İşte bu anlarda arkadaşlık ve dostluk arasındaki farkı görebiliyorsun.

Bu onlarca yada yüzlerce arkadaşının arasında ‘ Dostum’ diyebileceğin sadece birkaç tane arkadaşın oluyor. İyi gününde yanında olan arkadaşların kötü gününde seni terk edip gider. Dostluk, seninle ağlayan seninle gülendir. Kimse yokken senin yanında o vardır o seni hep avutur. Öyle dostluklar vardır ki seni hayata bağlayan tek kişidir aslında ama bu sadece bir insan değildir bazen bir köpek bazen bir kedi bazen de düşmanın bile olabilir.

 Benimde bu hayatta onlarca arkadaşım oldu ama dost diye bileceğim arkadaşım yok sadece  bir kaç tanedir. Dostluğu oluşturan en büyük bağ bana göre güven duygudur. Güven olduğu zaman gerisi zaten peşinden gelmektedir.

İnsanlar için güven çok önemlidir. Güven duygusu kaybolursa bu hayatında her şeyi etkiler. İş hayatında, evlilikte olduğu gibi dostluk arasında ki ilişkilerde güvenle bir birine bağlıdır. Sen güvenmediğin birisine her şeyini teslim edebilir misin? Ama güvendiğin insana hayatını ile birlikte her şeyi emanet edebilirsin. İşte bunu sağlayan dostluğu bulduğun zaman sen dünyanın en şanslı insanısındır. 

Dostlukla ilgili çok beğendiğim anlamlı bir söz vardır, ‘Dost Vardır Gıda Gibidir, Onu Hep Ararsın. Dost Vardır İlaç Gibidir Gerekirse Ararsın. Dost Vardır Hastalık Gibidir, Onu Aramazsın O Seni Bulur’

Allah bizleri gerçek dostlarla buluşturmayı nasip etsin diyorum. Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın…