Transfer döneminde özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray, ardı ardına uçakları ülkemize indirerek taraftarlarına adeta ‘yıldız şöleni’ yaşattı. Fenerbahçe Transfermarkt verilerine göre 56.81 milyon Euro harcarken; Galatasaray’ın kasasından da 29.54 milyon Euro çıktı. Beşiktaş ise transfere bonservis bedeli bazında net 17 milyon Euro harcadı.

Jose Mourinho ve Okan Buruk'un derbi planları hazır! Sürpriz tercih Jose Mourinho ve Okan Buruk'un derbi planları hazır! Sürpriz tercih

TGRT Haber'de yer alan habere göre; Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçen Perşembe günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e makamında ziyaret gerçekleştirdi.

Habere göre üç büyük kulübün 1 numaralı isimleri; Bakan Şimşek’ten kulüplerin ödediği vergilerle ilgili indirim talebinde bulundu.

“VATANDAŞTAN FEDAKARLIK BEKLERKEN SİZE NASIL EVET DERİM?”

Bakan Şimşek’in üç büyük kulüp başkanına cevabı ise net oldu. Kulüp başkanlarına “Biz, ekonomimizin refaha kavuşması için tasarruf tedbirleri uygularken; vatandaşımızdan ÖTV, MTV gibi ek vergilerle fedakarlık beklerken böyle bir talebe nasıl evet derim?” dediği öne sürülen Şimşek’in, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e de, “Transfer döneminde uçakların biri indi, biri kalktı. Şov yaptınız. Vergi indirimi istiyorsunuz!” şeklinde yanıt verdiği öne sürüldü.

3 BÜYÜKLER’E BANKADAN DA RET

Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ve Dursun Özbek’in; bankaların genel müdürlüklerini ziyaret ederek borçların yarısını ödemeyi teklif ettikleri; bu teklifin Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan kabul görürken Deniz Bank tarafından reddedildiği iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

4 büyük kulüp Ziraat Bankası koordinasyonunda; Halkbank, Deniz Bank ve Yapı Kredi’nin katılımlarıyla 2.5 yıl ödemesiz 9.5 yıllık toplam 8.4 milyar TL’ye ulaşan finansman desteğini kasasına koymuştu.

Kaynak: tgrthaber.com.tr