Fenerbahçe ile Galatasaray, 21 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Dev derbi öncesi teknik adamların taktikleri hazır. Türkiye'deki ilk derbisinden zaferle ayrılarak şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj elde etmek isteyen Jose Mourinho, Galatasaray'ı ezberledi.

ZAAFI TESPİT ETTİ

Ekibiyle birlikte sarı kırmızılıların bu sezon oynadığı bütün maçların detaylı analizi yapan Portekizli, cumartesi günü Kadıköy'de zaferi getirecek planı belirledi.

Galatasaray'ın zayıf karnını bekler olarak gören Mourinho, Tadic ve Maximin ikilisiyle bu zaafın üzerine giderek rakibin dengesini bozmayı planlıyor. Oyuncularından topu kanatlara taşımalarını isteyen Mou, Maximin ve Tadic'le de özel olarak görüşerek beklentilerini anlattı.

TADIC'E ÖZGÜRLÜK

Kasımpaşa maçında attığı gol ve kazandırdığı penaltıyla galibiyetin mimarı olan Maximin'in hızına ve dripling yeteneğine güvenen Jose Mourinho, Fransız yıldıza gereksiz çalımdan kaçınıp direkt kaleye yönelmesi talimatı verirken, Dusan Tadic'i ise daha serbest oynatma kararı aldı.

Sırp yıldız pozisyonların gelişimine göre orta sahaya gelebilecek, böylece hem markajdan kaçma imkanı bulacak hem de pas trafiğini yönetecek. Derbi kadrosunu büyük ölçüde belirleyen Mourinho’nun nihai on biri ise son antrenmanda kesinleştirmesi bekleniyor.

OKAN BURUK'TAN SÜRPRİZ TERCİH

Öztürk’ten Manisalı Milli Badmintoncu Ravza Bodur’a tebrik Öztürk’ten Manisalı Milli Badmintoncu Ravza Bodur’a tebrik

Kadıköy'e 3 puan parolasıyla gidecek olan Okan Buruk, klasik kadronun dışına çıkarak sürpriz bir tercih yapacak. Buruk, fiziksel mücadelenin üst düzeyde olacağı derbide Mertens'i yedek kulübesine çekecek.

Derbide Belçikalı yıldızın yerine Gabriel Sara 10 numara pozisyonunda oynayacak, Torreira'nın yanında ise Berkan Kutlu görev yapacak. Galatasaray'daki bir başka sürprizin ise Sallai olacağı ifade edildi. Başarılı teknik adam, hazır durumda bulunan yeni transfere ilk kez derbide forma şansı verecek. Galatasaray'ın deplasmanda en büyük kozu ise Osimhen olacak. Statü gereği Gaziantep maçında forma giyemeyen Nijeryalı golcü, derbide takıma geri dönecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ