Merhaba Sektör Medya Grubunun siz değerli okurları. Bu hafta ki ikinci köşede türküleri ele almak istedim.

Birçoğu yaşanmış ve çoğunun ayrı ayrı hikayesi olan türküler. Boşuna dememiş ozanlar ‘Türküler sevdamız’ diye. Ülkemizde pop müzik, rock müzik, arabesk, Türk sanat müziği konularından zengin bir ülke ama ben Türk halk müziğini hepsinden ayrı tutuyorum çünkü dediğim gibi bir çok türkümüzün farklı hikayesi var. Örneğin ‘Hastane önünde incir ağacı, Hekimoğlu, Yarim İstanbul’u mesken mi tuttun’ gibi birçok yaşanmışlık var. Hele hele bozlaklar var ya yüreğimi dağlayan o bozlaklar benim gözlerimi dolduran bozlaklar. Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Çekiç Ali, İsmail Altunsaray gibi değerli yorumcuların seslendirdiği bozlaklar. 
 TRT’de bir program ve 2. Sezonuna giren bir program. Programın sunuculuğunu Turgay Başyayla yapıyor. Jüri koltuğunda ise Halk müziğine yıllarını katmış usta isimler Öykü Gürman, Emre Yücelen, İsmail Altunsaray, Aysun Gültekin, Cengiz Özkan bulunuyor. Gerçekten severek takip ettiğim bir program. Ülkemin her yöresinden sesine güvenen yarışmacılar burada kıyasıya yarışıyor ve dinlediğim her yarışmacı beni mest ediyor. Ben ‘jüri olsam nasıl karar veririm’ diyorum o kadar güzel sesler var ki türkülere doyuyorum bu programda. ‘Sen türkülerini söyle’ programında emeği geçen tüm herkesi ve TRT ekibini gönülden kutluyorum.  Dün 12. bölümü vardı ve yine yarışmacılar türküleriyle beni mest etti. 
Değerli sanatçı jüri üyeleri de o kadar mütevazi ki programa renk katıyorlar. Yarışmacıların hatalarını onları kırmayarak ve müzikten vazgeçirmemek adına kelimelerini seçerek kullanıyor. Buda biz izleyicilerin dikkatinden kaçmıyor. 
 Yazımın başında da dediğim gibi ülkemiz müzik anlamında geniş yelpazeye sahip ama halk müziği bunların vazgeçilmezleri arasında. Bu program aslında bunu perçinlemiş durumda. Yeni yetenekler görüyoruz ve eski üstatların yolundan gittiğini, türküleri yaşatmak adına o üstatların adımlarını izlediğini görmek beni çok ama çok mutlu ediyor.

Siz türkülerinizi söyleyin biz dinleyelim…