Aynı zamanda iş yeri kurma hayalini de gerçekleştiren terör gazisi Pazar, “Çoğu engelli arkadaşlarımız evlerinde kalmasın. Sosyal hayata uyum sağlayarak, eğitim alarak kendilerini geliştirebilirler. Birçok örnek arkadaşımız var ama çoğu engelli arkadaşımızda geri planda kalarak, maalesef evlerinde hapis kalıyor. Toplumdan uzak kalıyor. Görme engelli arkadaşlarımın lütfen sosyal hayata katılmasını istiyorum” diye konuştu.

Gazi̇ (7)

1993 yılında gittiği Şırnak’ta vatani görevini yaptığı sırada, PKK’nın roketatarlı saldırısı sonucu iki gözünü kaybeden terör gazisi Selami Pazar (51), 31 yıl sonra iş yeri kurma hayalini gerçekleştirdi. Genç yaşlarda merağı olduğu ve becerisi olduğu tırnak bakımı üzerine, Şehzadeler ilçesinde iş yeri açan iki çocuk babası Pazar, kalp gözüyle müşterilerinin tırnak bakımını yapıyor. Kızı Miray ve gelini Emine Pazar’a da iş imkanı sağlayan terör gazisi Pazar, hayata tutunduğu mesleğinin mutluluğunu yaşıyor.  

Gazi̇ (3)-2

Pazar, “Daha önceden bu alanda bir becerim olduğu, tırnak güzellik merkezi açmaya karar verdim. Merkeze ilk defa gelen ve beni tanımayan müşteriler bu duruma alışana kadar şaşırıyorlar ama tanıdıkça bir sıkıntı olmuyor. Bir aile ortamında, gayet memnun ayrılıyorlar. Kızımın fikriydi, ben de gençlerin fikirlerine saygı duydum ve böyle bir işe öncülük ettim. Günün her saati buradayım. Aldıkları eğitimlerin ardından, kızım ve gelinimde bana yardımcı olmaya başladı. Tabi kolay değil, insanın gözlerini görmemesi, anlatılamaz bir durum ama gözlerimin görmemesi benim bir şeyi yapamayacağım anlamına gelmez. Ben kendi yetilerimle bir şeyler yapıyorum. Bunun çabasını gösteriyorum. Bu nedenle istediğim her şeyi de çok kolay çözebiliyorum. Çoğu engelli arkadaşlarımız evlerinde kalmasın. Sosyal hayata uyum sağlayarak, eğitim alarak kendilerini geliştirebilirler. Birçok örnek arkadaşımız var ama çoğu engelli arkadaşımızda geri planda kalarak, maalesef evlerinde hapis kalıyor. Toplumdan uzak kalıyor. Görme engelli arkadaşlarımın lütfen sosyal hayata katılmasını istiyorum” diye konuştu.

Gazi̇ (19)

Gazi̇ (17)

Gazi̇ (15)

Manisa jandarmasından kenevir operasyonu Manisa jandarmasından kenevir operasyonu

Gazi̇ (12)

Gazi̇ (8)

Gazi̇ (9)

Gazi̇ (2)-3

Gazi̇ (1)-4

Muhabir: Onay Ozan