Merhaba Sektör Medya Grubunun değerli okurları. Bu haftaki ikinci köşemde hepimizin çok yakından bildiği Sevgi konusunu işlemeye çalışacağım.  

Sevgi, para ile satın alınamaz. İçten gelen bir duygudur. Bu duyguya insanlar, çocuklar, hayvanlar hatta bitkiler dahi ihtiyaç duyarlar. Yani, bu hayatta su nasıl temel bir ihtiyaçsa, sevgi de temel bir ihtiyaçtır. Çünkü insan, sevmek ve sevilmek için yaratılmıştır…
Tarihi sürece bakacak olursak Yunus Emre, Mevlana gibi birçok isimin asıl vurgulamak istediği tema sevgidir. Yunus Emre’nin hemen hemen herkesin bildiği bir söz vardır, ‘Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz.’ Aslında sevgi için anlatılacak en anlamlı sözdür sevgi. Dünyada bırakabileceğin en kıymetli hazine sevgidir.  Sevilen sevildiğini hisseden insan, kimseye karşı kötülük düşünmez, daima mutlu olur ve kendisi de çevresindeki insanlara sevgi ile yaklaşır. Kalbinde sevgi olan bir insanın, hayatta olumlu şeylerle karşılaşma ihtimali çok yüksektir. Sevgi hayatımız için, gerekli olan birçok değerin başında gelir. Sevgi olursa, merhamette olur, güzellikler de olur… İnsan severek olgunlaşır ve her anlamda severek kazanç sağlar. Sevginin en önemli özelliği ise hayata, daha güzel bir açıdan bakılmasını sağlamasıdır. İnsan, sevmeden ve sevilmeden yaşayamaz. Sevgi var ise ardından birçok güzel değer gelir. Sevgi insana güç verir. Ve sevgi, insanı tamamlayan bir duygudur. Bundan dolayı sevgisiz büyüyen biri birçok konuda, eksik yaşar. Bu eksiklik hayatın her döneminde onun canını yakar. Dolayısıyla sevgi konusu, hiçbir zaman kulak ardı edilemez! Çünkü her türlü tutarsız, davranışın kaynaklarından biri de sevgisizliktir. 
Ne güzel demiş şair, “İnsan iyiliği kadar taşlanır, merhameti kadar dışlanır, kulluğu kadar da sınanır. Dünya yalan kardeşim, dünya yalan! Var mı yalan dünyada bakî kalan. Mal da yalan, mülk de yalan. Var biraz da sen oyalan.”

Bu dünyada  oyalanırken sevgiyi de yanınızdan ayırmayın ve her daim sevgiyle kalın…