Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Salihli kendisine yakışanı yaptı. Bu yıl kutlamalar 100. Yıla özel olarak bir hafta öncesinde kutlamalar haftaya yayıldı. Salihli belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından çeşitli etkinliklerle kutlamaya katkıda bulundu.

Bu yıl kutlamalar açısından önemli bir yıldı. 100 yıllık bir Cumhuriyet'in kuruluşunun coşkusu vardı hepimizde. 29 Ekim günü ilçede bulunan birçok okulda kutlama yapılırken, resmi program Devlet Bahçeli Kent meydanında kalabalık eşliğinde kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan coşku, geceye kadar devam etti ve geceleyin ‘meşale yürüyüşüyle’ muhteşem bir finale imza attı. Binlerce vatandaş bayraklarıyla bu muhteşem yürüyüşe dahil oldu. Salihlililer Ata'mız, Cumhuriyet'in kuruluşunda emeği geçen tüm devlet adamlarımız ve tüm savaş şehitlerimiz için kendisine yakışanı yaptı. Onlara bu vatanı bize kazandırdıkları bayrakları ve coşkulu marşlarıyla minnetlerini sundu, kendilerinden sonraki nesillere de bu coşkuyu miras bırakacağının sözünü verdi.

Bu coşkulu fener alayı yürüyüşünde ve Cumhuriyet'in 100. Yılı kutlamalarında yapılan tüm etkinliklerde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bundan önceki köşe yazımda da vurguladığım gibi bu vatan kolay kazanılmadı. Atalarımız bizlerin bağımsızlığı için düşünmeden kanlarını bu topraklara döktü. Bunu Çanakkale’de, Doğu cephesinde, Güney ve Batı cephesinde, Sakarya’da, İzmir’de, Dumlupınar’da yaptı.

Sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum. Çanakkale Güzelyalı’da ormanlık bir alanda bulunan ve boğaza doğru konuşlandırılan iki tane top vardı. Bu topların arasındaki mesafe uzundu. İki top arasında alttan açılan tünelle ulaşılıyordu. Savaş toplarının bir vidası avuçlarım kadardı. Topun ağırlığını ve büyüklüğünü anlayasınız diye bu örneği verdim. O şartlarda o toplar o yamaçlara nasıl çıkartıldı? Nasıl bir vatanseverlik duygusu hakimdi? İnsan kendisine sormadan geçemiyor. İnsanın tüylerini diken diken eden şey ise askerler tarafından açılan siperler. Siperlere adım atarken sanki kanın üzerinde yürüyorsun gibi bir his yaşamıştım. Beni en çok etkileyen buydu.

Sözlerimi yine yinelemek istiyorum, bu vatan için kanlarını döken tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhunuz şad olsun…

Çocuklarınız bu vatanın bekçileri…