Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Makasçı, “Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler bugün bütün insanlığın ihtiyacı olan ortak değerlerdir” dedi.

Ahi̇ 1 Foto

“Ahilik; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Ekonomik, sosyal, kültürel ve gelenek cephesiyle çok geniş bir yelpazeyi ilgilendiren Ahilik olgusu, aslında millet olarak tarihteki temellerimizi medeniyet düzeyimizi de gösteren en özgün örneklerimizden birisidir” diyen Makasçı, “4 nesildir kasaplık mesleğine devam eden, Birlik Et Galeri sahibi, Selim Kesici ”Yılın “Ahisi” olmuştur. 40 Yıllık meslek hayatında halkımıza vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı tebrik ederiz” dedi.

Ahi̇ 3 Foto

Kesici’ye ahi plaketi Salihli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Tunca ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kara ile Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte tarafından takdim edildi.

Ahmet Uyğur Foto 1

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Murat Makasçı, ayrıca odanın kuruluşu itibariyle üye sayısının bin 111 olduğunu, mesleklerinde uzun yıllardır faaliyet gösteren üyelerini de unutmadıklarını söyledi.

Cemi̇le Si̇bel Bi̇lgi̇n Foto 1

Makasçı,  “Ahilik kavramında Ahi Evran hayatı boyunca pozitif bilimlerde araştırmalar yapıp, buluşları olan bir bilim adamıdır. Ahilik’te ahlakın yarısı maneviyata diğer yarısı maddiyata (çalışmaya) dayalıdır. çalışma olmadan ahlak olmaz. Ahiler devletini ve tüm insanları seven, kudretli, şevkatli, çalışkan, ekmeği bol ve sofrası açık iyi insanların birliğidir. Ahilik başkalarına muhtaç olmamak için çalışmayı öngörür. Tüm halkımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza birlik ve dayanışmanın sembolü olan  Ahilik Haftası kutlu olsun” dedi.

Ahmet Uyğur Foto 2

Makasçı, bu kapsamda, Bircanlar Ekmek Fırını sahibi Sait Bircan, Fotoğrafçılık Mesleğinde Foto Işık Hakan Aguş,  Bilgin Photography Cemile  Sibel Bilgin,  Emlakçılık Mesleğinde Şemsi Emlak Şemsi Erol, ECF Emlak Tülin Şeyhun, Çiçekçilik mesleğinde Yasemen Çiçekçilik Yasemin Demirkol, halı yıkama mesleğinde Kervan Halı Yıkama, Mehmet Kocatürk, oto yıkama mesleğinde M3 Car Care Oto Yıkama Ahmet Uyğur’a da plaket takdim etti.

Hakan Aguş Foto 1

Cemi̇le Si̇bel Bi̇lgi̇n Foto 2

Hakan Aguş Foto 2

Yeni işe başlayanlar için karar! Resmi Gazete'den duyuruldu Yeni işe başlayanlar için karar! Resmi Gazete'den duyuruldu

Mehmet Kocatürk Foto 2

Sai̇t Bi̇rcan Foto 2

Sai̇t Bi̇rcan Foto 1

Muhabir: Fatma Uysal