Türk oyuncuları arasında en popüler isimlerden olan Mert Ramazan Demir oldukça yüksek bir hayran kitlesine sahip.  Yalı Çapkını Ferit karakteriyle gönüllere fetheden genç oyuncunun hayatı epey merak ediliyor.

Mert Ramazan Demir'in özel hayatına dair en çok merak edilen konulardan biri de ailesi oluyor. Mert Ramazan Demir'in ailesi kimdir? Kökeni ve kardeşleri hakkında bilgileri derledik! İşte detaylar...

Mert Ramazan Demirin Ailesi Kimdir 2

Mert Ramazan Demir Ailesi

Mert Ramazan Demir son projesi olan Yalı Çapkını dizisiyle adından söz ettirmeyi başardı. Ferit karakteriyle ekran karşısına çıkan Mert Ramazan Demir oldukça beğeni topladı ve büyük bir fan kitlesine ulaştı. 

Mert Ramazan Demir'in bu kadar popüler ve göz önünde olmasıyla beraber de hakkında birçok merak edilen konu oldu. Mert Ramazan Demir ailesi ise oyuncu hakkında en çok merak edilen konu oldu. Peki, Mert Ramazan Demir'in ailesi kimdir? İşte, detaylar…

Mert Ramazan Demir Ailesi Kimdir 11

Mert Ramazan Demir Nereli?

Mert Ramazan Demir 25 Kasım 1998 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Mert Ramazan Demir ailesi ile lise son sınıfa kadar İstanbul’un Şile ilçesine bağlı olan bir köyde yaşamıştır. 

Aslen Vanlı olan Mert Ramazan Demir annesi ve babası Van’dan İstanbul’a taşınmış ve burada yaşamışlardır. 5 erkek çocuk sahibi olan Demir çiftinin muhafazakâr bir aile yaşantısına sahip oldukları biliniyor. 

Mert Ramazan Demir Kardeşleri

Mert Ramazan Demirin Ailesi Kimdir 3

5 erkek kardeşin en küçükleri olan Mert Ramazan Demir kardeşleri ile de arasında güçlü bir bağ olduğu söyleniyor. Fakat yine kardeşleri hakkında da pek paylaşım yapmamaktadır. 

Bunun yanı sıra, Mert Ramazan Demir kardeşlerinden Zafer Demir ise eşi ile sosyal medyada günlük yaşamlarını takipçileri ile paylaşıyor. Oyuncunun diğer bir kardeşi olan Enes Demir’in ise Ege Üniversitesi’nden mezun olduğu ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olduğu biliniyor. 

Mert Ramazan Demir’in Annesi ve Babası

Mert Ramazan Demir babası kim sorusu da oldukça merak ediliyor. Mert Ramazan Demir babası iş adamıdır. Oyuncu katıldığı bir programda babasının esnaf ve ticaretle uğraştığını söylemiştir. Aynı programda annesinin de ev hanımı olduğunu dile getirmiştir.

Mert Ramazan Demir babası nereli ve ailesi kimdir sorularını yanıtladık. Şimdi Mert Ramazan Demir’in yer aldığı projelere bakalım…

Mert Ramazan Demir Kariyeri

Mert Ramazan Demirin Ailesi Kimdir 6

Mert Ramazan Demir yer aldığı son dizisi Yalı Çapkını dizisi ile gündeme gelmeyi ve merak konusu olmayı başarmıştır. Yer aldığı bu projenin yanı sıra özel hayatıyla da magazin dünyasının oldukça dikkatini çekmiştir. 

Mert Ramazan Demir oyunculuk ile ilk olarak okul yıllarında tanışmıştır. Okul döneminde tiyatroda tesadüfen sahne alan Demir oyunculuğu sevmiş ve kariyer hayatında bu yönde ilerlemeye karar vermiştir. 

Mert Ramazan Demir Nasıl Ünlü Oldu?

Daha sonra Dialog Anlatım İletişim ve Michelle Danner Acting Studio gibi eğitim kurumlarında oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Profesyonel oyunculuk eğitimi alan Mert Ramazan Demir ufak rollerle bazı Türk dizilerinde yer alarak oyunculuk kariyerine başlamıştır. 

Mert Ramazan Demir ilk olarak I am You adlı dizide rol almıştır.

Mert Ramazan Demir TV Dizileri

Mert Ramazan Demirin Ailesi Kimdir 5

2020 yılında BluTV’de yayınlanan ve Can Evrenol tarafından yönetilen “Çıplak” adlı dizide Cem karakterine hayat vermiştir. 

Yine aynı yıl Ateş karakteriyle FOX TV ekranlarında “Öğretmen” adlı dizi ile seyirci karşısına çıkmıştır. Bu dizide İlker Kaleli, Ceren Moray ve Afra Saraçoğlu gibi oyuncularla çalışmıştır.

Ardından, 25 Haziran 2021 yılında Exxen’de yayınlanan “Ölüm Zamanı” adlı dizide Mert Yazıcıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Nilsu Berfin Aktaş gibi oyuncularla başrol paylaşmıştır. 

Mert Ramazan Demir 2022 yılından beri Star TV ekranlarında yer alan Yalı Çapkını dizisinde başarılı bir performans sergilemiş ve adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Mert Ramazan Demir Yalı Çapkını dizisinde Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu, Gözde Kansu ve Emre Altuğ gibi başarılı oyuncularla birlikte çalışma fırsatı bulmuştur. 

Mert Ramazan Demirin Ailesi Kimdir 8

Hacı Sabancı Kimdir? Kaç Çocuğu Var? Eşi Kim? Hacı Sabancı Kimdir? Kaç Çocuğu Var? Eşi Kim?

Mert Ramazan Demir, Yalı Çapkını dizisi devam ederken aynı zamanda Netflix’e bir dizi daha çekmiştir. İlk bölümü 20 Ocak 2023 yılında yayınlanan “Şahmaran” adlı dizi de Cihan adlı karaktere hayat vermiştir. Bu projede ise Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmuştur. 

Mert Ramazan Demir Filmleri

Mert Ramazan Demirin Ailesi Kimdir 4

Demir, ilk uzun soluklu rolünü ise 2019 yılında “I Am You” filmiyle ekran karşısına çıkmıştır. Sonia Nassery Cole’un yönettiği filmde Mert Ramazan Demir, Damla Sönmez, Cansu Tosun ve Ushan Çakır yer almıştır. 

2022 yılına gelindiğinde ise Mert Ramazan Demir ilk Netflix filmini çekmiştir. “Ufo” adlı Netflix orijinal içeriğinde İpek Filiz Yazıcı ile başrolleri paylaşmıştır.

Mert Ramazan Demir ailesi ve kariyer hayatı hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Oyuncu adından söz ettirmeye devam edecek gibi gözüküyor…

Sıkça Sorulan Sorular 

Mert Ramazan Demir ailesi kim sorusuyla beraber diğer merak edilenler de aşağıdaki gibidir:

Mert Ramazan Demir Aslen Nereli?

Mert Ramazan Demir 25 Kasım 1998 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Mert Ramazan Demir ailesi ise aslen Vanlıdır.

Mert Ramazan Demir Kaç Kardeş?

Mert Ramazan Demir’in 5 kardeş olduğu biliniyor. 

Mert Ramazen Demir'in Abisi Doktor Mu?

Mert Ramazan Demir'in abilerinden birinin doktor olduğu biliniyor. Demir'in doktor abisi ve doktor yengesiyle birlikte paylaştığı bir fotoğrafı bulunuyor.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz