Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları bu haftaki ikinci yazımla yeniden sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bugün Öğretmenler günü.

Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslektir. İlkokul 1. Sınıfıma başlayacağım günü hatırlıyorum. Okula başlayacağım ilk gündü, içim kıpır kıpırdı. Bilmediğim bir ortamdı biraz korku dolu biraz heyecanlıydım. Annem ve babam yanımda beni birlikte okula getirmişlerdi ve sınıfın öğretmenime teslim etmişlerdi. Öncesinde bana şu sözü söylemişlerdi: ''Kızım öğretmen anne ve baba yarısıdır bizi nasıl seviyorsan onu da öyle sev, bize nasıl saygı gösteriyorsan ona da saygıda kusur etme.'' Bu söz hep kulağımda küpe oldu. Öğretmenimiz geldi, minicik ellerimden tuttu ve ‘'Gel bakalım güzel kızım artık burası senin ikinci evin'’ dedi gülümseyerek. O anda korkularımı bu sözler aldı götürdü, sadece heyecan vardı, öğrenme heyecanı. 


Eğitim dönemi boyunca hepimizin yaramazlıkları olmuştur. Nede olsa çocukluk dönemi... Ama asla öğretmenimi kıracak, üzecek bir şey yapmadım ve saygıda asla kusur etmedim. Çünkü annem ve babam gibi bana aile sevgisi veren kişiydi o tıpkı anne ve babamın söylediği gibi. 
Şimdi büyüdüm ve bir meslek sahibi oldum. Tüm bunları başta anne ve babam sonrasında da önce sınıf öğretmenim sonrada eğitim öğretim hayatım boyunca yolumun kesiştiği değerli öğretmenlerime borçluyum. 


Buradan genç nesillerimize, anne ve babalara sesleniyorum. Öğretmenlik gerçekten çok önemli bir meslek. Öğretmen ‘Aman mesaimi doldurayım evime gideyim, benim çocuğumu mu ben mi eğiteceğim?’ demeden çocuklarımızla hüzünlenen, çocuklarımızla gülen insanlardır. Bunun en yakın tanığı benim. Benim kayınvalidem Talat Zurnacı Mesleki Teknik Anadolu lisesinde felsefe öğretmeni; kayınpederim ise Salihli Merkez Anadolu lisesinde felsefe öğretmeni olarak yıllardır bu kutsal mesleği yapıyorlar. Onun öğrencilerine ilgisinin tanığıyım. Kendi çocukları gibi her bir öğrencisine ayrı ayrı değer veriyorlaar ve hepsini çok seviyorlar. Eminim ki öğrencileri de onlara hakettikleri değeri ve saygıyı gösteriyorlar...


Bugün öğretmenler günü… öğretmenlerimizi sadece bugün hatırlamayalım, onlara sadece bu günde değerlerimizi göstermeyelim onlara her gün değerli olduklarını anımsatalım diyorum.

Başta ülkemizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum, iyi ki varsınız…