Dünyaca ünlü saklama kabı markası Tupperware Brands, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Mahkeme koruması altına girmek için çalışmalarını sürdüren Tupperware'in hisseleri olayın ardından yüzde 15,8 oranında değer kaybetti.

19 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar? Çeyrek, gram ve yarım altın kaç lira? İşte güncel altın kuru fiyatları… 19 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar? Çeyrek, gram ve yarım altın kaç lira? İşte güncel altın kuru fiyatları…

EKONOMİK KOŞULLAR ŞİRKETİ ZORLADI

Şirketin başkanı ve CEO Laurie Ann Goldman iflas başvurusunu duyuran açıklamasında, “Son birkaç yıldır şirketin mali durumu zorlu makroekonomik ortamdan ciddi şekilde etkilendi. Sonuç olarak, çok sayıda stratejik seçeneği araştırdık ve bunun ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verdik” ifadelerini kullandı.

ESKİSİ GİBİ POPÜLER DEĞİLDİ

Adı hava geçirmez plastik kaplarıyla özdeşleşen Tupperware, son yıllarda tüketiciler arasındaki popülaritesini kaybetti ve büyük mağazalar zinciri Target aracılığıyla dağıtım yapma girişimi talihini tersine çeviremedi.

Tupperware'in web sitesine göre şirketin kökleri 1946'ya, kimyager Earl Tupper'ın “Büyük Buhran'dan kısa bir süre sonra bir plastik fabrikasında kalıplar oluştururken ilham bulmasına” dayanıyor.

Kaynak: mynet.com