Emekliler, hayat pahalılığından ve aldıkları maaşın yetmediğinden dert yanıyor. TÜMİŞDER Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, emeklilerin sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıdı.

“Bu maaşla nasıl geçinsin?”

Emeklinin aldığı maaş geçimini sağlamaya yetmiyor diyen Tangüner “Emekli perişan geçinemiyor. Bin 500 lira maaşla emekli nasıl geçinecek? Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘ 2024 yılı emekliler yıl’ dedi ama emeklilerde bir gelişme yok, iyileşme yok. Emekli perme perişan. Sıkıntı içerisinde. Çoğu zaten evini kaybetti sağda solda. Emeklinin bayağı sıkıntıları büyük açıkçası.”

Gelecek sene OVP hedefimize göre, enflasyonu yüzde 20’nin altına yüzde 17,5’a düşürmeyi hedefliyoruz Gelecek sene OVP hedefimize göre, enflasyonu yüzde 20’nin altına yüzde 17,5’a düşürmeyi hedefliyoruz

“Maaş kiraya gidiyor”

Kiraların emekli maaşından yüksek olduğuna vurgu yapan Tangüner, “En düşük emekli maaşı 12 bin 500 Lira emekli neler alabilir? Hiç bir şey alamaz. Malatya’da bir kira en az 15-20 bin lira. Eğer evi de yoksa büyük bir ihtimalle de evi de yoktur. Aldığı maaşı ev sahibine verecek. Nasıl geçinecek emekli? Çocuklarından yardım alarak. Artık Malatya’da işte yok. Her taraf kapandı.” diye konuştu.

“Çay içecek parası yok”

Tangüner son olarak, “Zaman zaman emekli arkadaşlarla bir araya geliyoruz, emeklinin cebinde içecek bir çay parası yok.” dedi ve yetkililerden emeklilerin çağrısını duymasını istedi.

Muhabir: ONAY OZAN