Türkiye, meteorolojik ölçümlerin yapıldığı 1930 yılından bu yana en sıcak haziran ayını yaşadı. Türkiye genelinde birçok ilde gölgedeki sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkarken, açık alandaki termometreler 55 dereceye kadar çıktı.

Rekor (2)

TÜRKİYE EN SICAK HAZİRAN’I YAŞIYOR

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, en sıcak ilkbaharın ardından rekor sıcaklıkların haziran sonuna kadar devam edebileceğini ve 2024’ün en sıcak ikinci yıl olabileceğini söyledi.

Rekor (3)

İlkbahar mevsimindeki her ay yeni sıcaklık rekorlarını beraberinde getirirken mayıs ayı da tüm zamanların “en sıcak mayıs” ayı oldu. Kurnaz, iklim değişikliği nedeniyle her geçen mevsimin daha önceki yıllara kıyasla biraz daha sıcak olacağını, bu senenin ilkbahar mevsiminin de geçen yıllara kıyasla daha sıcak ve kurak geçtiğini söyledi.

Rekor (1)

İNSANLIK TARİHİNDE GÖRÜLEN EN SICAK 12 AY

Sadece 2024 yılı ilkbahar mevsiminin değil, son 12 ayın “insanlık tarihinde görülen en sıcak 12 ay” olduğunu belirtti. Haziranın sonuna kadar muhtemelen rekor sıcaklıkların devam edeceğini, 2024’ün, 2023’ün ardından en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü ikinci sene olabileceğini ifade eden Kurnaz, bu yaz birçok noktada sıcaklık rekorları kırılabileceği, Türkiye’de ise 50 derece ve üzerindeki sıcaklıkların görülmesinin çok kolay olmayacağı tahminini paylaştı.

Yenişehirlioğlu duyurdu! Altı ilçeye yeni Milli Eğitim Müdürü Yenişehirlioğlu duyurdu! Altı ilçeye yeni Milli Eğitim Müdürü

Yeni̇ Sicak

MANİSA’DA REKORLAR GELDİ

Yapılan meteorolojik uyarıların ardından Manisa’nın birçok ilçesinde Çarşamba ve Perşembe günleri rekor sıcaklıklar kaydedildi.

Yeni̇ Sicak 1

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Haziran ayları itibariyle Manisa’da bugüne kadar en yüksek sıcaklık 20 Haziran 2016 yılında kaydedilmişti.

Bu tarihte sıcaklık 42. 4 derece ile tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 1930 yılından itibaren yapılan ölçümlere göre Manisa’nın 6 ilçesinde 94 yılın rekoru kırıldı.

Yeni̇ Sicak 2

Çarşamba ve Perşembe günleri Manisa’da en yüksek sıcaklığın kaydedildiği ilçe ise Saruhanlı oldu. Saruhanlı ilçesinde gölgede kaydedilen sıcaklık 44 dereceye yaklaştı.

2541789

Kaynak: Onay Ozan