Merhabalar Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. 25 Eylül 1Ekim tarihleri arası itfaiyeciler haftası olarak kutlanmaktadır. Öncelikle tüm itfaiyecilerimizin haftalarını kutlarım.

İtfaiyecilik mesleği kutsal bir meslektir. Yangınlarda, kazalara, felaketlerde canlarını hiçe sayarak bir can kurtarmak için çaba harcarlar. Mesleğimiz gereği buna defalarca şahit olan insanlardan bir tanesiyim. Sıkışmalı trafik kazalarından kazazedeyi sıkıştığı yerden kurtarmak için en az hasarla kurtarmak için titizlikle çalıştıklarına defalarca şahit olan birisiyim.

Ev yangınlarında bir canı ve evdeki bir tane bile eşyayı kurtarmak için çırpındıklarına şahit olan birisiyim. Geçtiğimiz ay içerisinde bölgemiz büyük orman yangınlarıyla boğuştu. Tüm birimler gibi itfaiye erlerinin de bir can, bir ağaç, bir canlı kurtarmak için çaba harcadıklarını yakından gören birisiyim.

Günlerce süren orman yangınlarında uykusuz kalan ama yinede dediğim gibi bir canlıyı, bir hayatı, bir ağacı kurtarma mücadelesini veren bu insanları gören birisiyim. Bu anlamda emeklerinden dolayı onlara minnettarız.

Orman yangınlarında birçok birimden birçok insan görev yaptı tabi onları da es geçmek istemiyorum. Her biri kıymetli bizim için her birine minnettarız ve her biri ayrı ayrı övgüyü hak ediyor. İtfaiyecilik haftası nedeniyle onları kaleme almak istedim. Yoksa sizlerinde ne kahramanlıklar yaptıklarınıza şahit olan insanlardan birisiyim.

Orman yangınlarının söndürülmesi ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi zeyrek, Büyükşehir bünyesinde görev yapan ve Manisa’nın bütün ilçelerinde bulunan müfrezelerde görev yapan bu ateş canavarlarını ödüllendirdi. Bu anlamda buradan kendisine teşekkür ediyorum. Başkan Zeyrek,’İtfaiye çalışanlarına bir maaş ikramiye sözü verdi’ aslında daha fazlasını hak ediyorlar ama bu anlamda da teşekkür ediyorum.

Bu hayatta bana göre en önemli şey birilerine dokunabilmek, birilerinin yaralarına mehlem olabilmek, her canlının bu dünyada bir yaşam hakkının olduğunu farkına varabilmek. İşte bunu tam anlamıyla yapan itfaiye erlerine de teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve haftanız kutlu olsun…