Merhaba Sektör Medya ailesinin siz değerli okurları. Bu hafta hayatıma anlam veren, renk katan kitapları konu almak istedim.

 Teknolojinin yoğun yaşandığı bir çağdayız. Kitapları artık raflarda değil telefonlarda bile okuma imkanı var. Ama ne kadar gelişirse gelişsin kitabı sayfalarını çevirerek okumanın zevki hiçbir şeye değişilemez. Kitabın kokusunu alacan onu avuçlarında hissedeceksin. Bu yüzden kitap okumayı çok seviyorum. 

Her bir kitap yeni bir serüven gibi. Bazen bir korku filminin içindeymişsin gibi, bazende korku, hüzün, sevinç ve hayal gücünün kapsayabileceği tüm duyguları sağlar insana. Kimi sevdiğine kavuşmak için verilen mücadeleyi anlatır, kimi bir insanın yaşam hikayesiyle karşına çıkar. Yazar o kitabı yazarken kitabıyla bütünleşir ve tamamen kitabın içinde yer alır. Bunu kitabı okuyunca anlarsın.

Çocukluktan başladı kitap okuma sevdam. Ailem yönlendirdi ve kitap okumam için beni her daim teşvik etti. Bende onların dediğini yaptım ve masal kitabıyla başladım ilk kitap serüvenine. Bir Keloğlanla saray prensesinin hikayesiydi. Bir tarafta fakir ama gönlü zengin bir adam diğer tarafta kudretli bir padişahın kızı ve onların sevdasına tanık olan bir okuyucu. İşte böyle başladı kitap okuma hikayem. İster masal kitabı olsun, ister bir roman, ister bir hikaye. Tüm kitaplar bir hazinedir. Bilgi dağarcığını geliştiren ve sana birçok şey kazandırandır kitaplar. Çocuklarımızı, gençlerimizi her daim kitap okumaya yönlendirmeliyiz. Dedim ya az önce, teknolojinin en yoğun olduğu süreçteyiz. Ailece ellerimizden telefonları bırakmalı ve 1-2 saat hep birlikte kitap okumalıyız. Sonra okuduğumuz kitabı birbirimize anlatmayız ki aile içi iletişimde bize destek olsun diye düşünüyorum. 

İl ve ilçelerde düzenlenen kitap fuarlarını önemli buluyorum. Geçtiğimiz hafta İzmir’de yaklaşık 2 hafta boyunca kitaplar, yazarlar okuyucuyla buluştu. Salihli’den de bu fuara katılım yoğun oldu. Bu da beni mutlu etti.

Okumanın yaşı yok. Az öncede söylediğim gibi ‘Her kitap bir hazine’ gibidir. Hazineye ulaşmak için onu kavraman ve kapağını açman gerekir ki, içindeki hazineye ulaşabilesin.

Eğer şimdiye kadar hiç eline bir kitap almadıysan hadi zaman kaybetme ve bir kitap al ki hazine yolculuğumuz başlasın. 

Kalın sevgiyle…