Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları yeni bir yazımla yeniden sizleyim. Bugün bizler için önemli bir gün bugün Gazeteciler bayramı olarak kutlanıyor.

Toplumun sesi, gözü ve kulağı olan gazeteciler önemli bir görevi üstlenmektedir. Örnek olarak verecek olursak, bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay Salihli’nin Yağbasan Mahallesinde büyük bir yangın çıkmıştı. Muhabir arkadaşlarımız yangın yerine gitmiş ve toplumu bilinçlendirmek doğru bilgilere ulaşması adına haberleri bizlere bizlerde sizlere ulaştırmıştık.  Bizleri o gün sadece Salihli değil, tüm ülkede takip etmişlerdi. O gece bizler ve alanda olan arkadaşlarımız gece yarılarına kadar haberleri topluma ulaştırmak amacıyla çalıştı.

Gazetecilik önemli ve zor bir meslektir. Gazeteciliği sevmeyen bu mesleği yapamaz. Çünkü bu meslekte gecen, gündüzün yoktur. Her an her dakika topluma haber ulaştırmak amacıyla hazır beklersin. Gazeteciliğin en güzel yanı ise, topluma ses olduğun ve sesini duyurmakta faydalı olduğunda yaşadığın hislerdir.

 Dijitalleşme yolunda yaklaşık 1,5 -2 yılda önemli değişim gösteren gazetecilik, dijitalleşmede önemli adımlar artmıştır. Gazetecilik artık anlık olarak olayları, gelişmeleri vatandaşa yansır duruma gelmiştir. Yani artık ellerimize aldığımız baskılı kağıt gazete devri kapanmak üzeredir.

 Ben Yazılı basının ölmesini istemeyenlerdenim. Şöyle ki, bildiğim bir haber sitesi vardı orada benimde olduğum haber vardı. Bu haber sitesi kapanma kararı almış ve siteyi kapatmış benim haberimde artık dijital ortamda bulamamıştım. Eğer yazılı basın olsa onu bulma imkanım olacaktı. Bu gazeteleri hem gazeteler, hem de kütüphaneler arşiv olarak bünyelerinde tutmaktadır. Gazeteler dijitalle yani PDF olarak ta dijitalle arşivlenmektedir.

 Birde en önemlisi yazılı basında kağıdı avucumun arasında hissetmek ve bayatlamışta olsa onu oradan okumak bana büyük haz vermektedir. Fakat yazılı basında artık zor günlerini yaşamakta. Bunun en temel nedeni artan kağıt maliyetleri yer almaktadır. Temmuz ayının başında bunun örneğini Malatya’da görmüştük. Malatya’da yerel yayın yapan 5 gazete artan maliyet ve depremin yararlarını göstererek birleşme kararı almış, yıllar boyu yayın yapan gazeteler 2 gazetede birleşmişti.

Tabi basının sorun ve sıkıntıları sadece bunlarla sınırlı değil. Bu sorun ve sıkıntıları detaylı olarak başka yazımda da gündem taşımak isterim.

Tüm gazeteci arkadaşlarımın Gazeteciler Bayramını kutlar sevgiler dilerim….