Herkese merhaba,

İşim gereği birçok firma ile görüşüp bilgi alışverişinde bulunmaktayım. Ekonomik sıkıntılar malum tabi ama her patronun yakındığı diğer konu istedikleri düzeyde personel bulamamaları.

Genelde sürekliliği olmayan ya da gelişime kapalı çalışanlardan şikâyet eden işverenler bu konuda asla kendilerini sorumlu bulmamaktadır. Yaptığım görüşmeler sonucu tarafımca yapılan bazı tespitleri sizlerle paylaşmak istedim.

O zaman işverenlere soralım mı?

-          Çalışanlara ücret dışında verilen herhangi bir hak var mıdır? Yoksa ücret harici başka hiçbir hakları yok mu?

-          Öğle arası ve molalarda şirket içinde yapacakları ya da sosyalleşecekleri bir aktivite imkânı bulunmakta mıdır? Bunu özellikle insan kaynakları uzmanlarına sormak isterim. Molada kahve, çay ve sigara içmek harici ne yapılabilir?

-          Çalışanlarınıza işlerini düzgün yaptıklarında şirkette kalıcı olacaklarının güvencesi veriliyor mu? Sen bizim için önemlisin ve işini beklediğimiz gibi yapıyorsun deniliyor mu? Takdir edilmek çok önemlidir. Bunun önemini yönetim biliniyor mu?

-          Çalışanlara bir kariyer planı sunuyor musunuz? İşlerini iyi yaptıkları durumlarda şirket içi terfi sistemi hakkında bilgi veriyor musunuz?

-          Çalışanlarınızın eksiklerini tespit edip eğitim yolculuğuna çıkarıyor musunuz? Eksik taraflarını tamamlayan şirketlerden misiniz?

-          Çalışanlarınızı yöneten üstlere insan yönetmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunu söylüyor musunuz? Yoksa onlara astlarını ezen, üzen ve değersiz hissettiren bir ortam mı yaratıyorsunuz?

-          Çalışanlarınızın zor zamanlarında ( aileden ölümler, ciddi hastalıklar, boşanma, doğum vb) şirketin yanında olduğunu hissettiriyor musunuz? Yoksa biz kimseyi idare edemeyiz dedikten sonra bunu hareketlerinizle de gösteriyor musunuz?

-          Son ve en önemlisi şirket içinde engellenemez mobbinglere göz yumarak arkanızı dönenlerden misiniz? (Not: Mobbing, çalışan bireyi pasifleştirmek, yıpratmak ve yıldırmak gibi amaçlar için huzursuz etme, aşağılama, dışlama, önemsememe gibi bilerek ve belirli bir şekilde yapılan baskıcı yönetim ve psikolojik şiddet olarak tanımlanabilir.)

Büyüyen organizasyonlarda yukarıda yer alan soruların hepsi olmasa da çoğu önemlidir. Şirketiniz büyüdükçe gelişen, değişen ve öğrenen organizasyonlar kurarak sadık, aidiyeti yüksek personeller oluşturmak size hem para kazandırır hem itibar.

Denemesi bedava….

Tüm patronlara, bu soru setlerini şirketlerinde yer alan insan kaynakları sorumluları ile konuşup düzeltici kararlar almaları konusunda, ısrar ediyorum.

Hepinize bereketli kazançlar dilerim (Özellikle mobbingsiz).