Evet, yanlış duymadınız faizsiz hem de 42 ay ödemesiz dönem…

Merak ettiğinizi biliyorum.

Konu kredi elbette banka kanalı ile verilen bir finansman değil.

KOSGEB yeni açılan firmalara destek vermek amacıyla iş geliştirme desteği oluşturdu. Ağustos sonuna kadar açık olan çağrının başvuru şartlarının başında belli faaliyet alanlarına verildiği belirtilmiştir. Üretim, yazılım ve donanım firmalarını kapsayan faizsiz kredi de bir diğer şart ise kuruluş yılıdır. Destekten kuruluşundan itibaren 3 yılı doldurmamış firmalar faydalanacaktır. Yani yeni kurulmuş ve desteğe ihtiyacı olan firmalar faydalanacaktır.

Destek 42 ay ödemesiz ve sonrasında 1 yıl ödemeli dönemi kapsamakta olup faiz oranı sıfırdır.

Makine, ekipman, yazılım ve donanım alımlarınızı desteklemek amacı ile çıkarılan destekte amaç gelişime açık büyümeyi hedefleyen firmalara faizsiz yatırım imkanı sunmaktır.

Herhangi bir teminat talebi de olmayan KOSGEB’in açtığı çağrı bir aylık zaman dilimini kapsaması sebebi ile hızlıca başvurunuzu yapmanız önemlidir.

Detayları maddeleyecek olursak:

1-Üretim, yazılım ve donanım faaliyetinde olanlar  

2-Kuruluşundan itibaren 3 yılı doldurmamış olanlar ( 3 yıldan fazla süre faaliyetteyseniz başvuramazsınız)

3-Makine, ekipman, yazılım ve donanım yatırımlarından en az birinin yapılacak olması

Başvuru şartları için önemlidir.

Üst limit 1.650.000 TL olup bununla ilgili hazırlanacak proje, bilgi ve belgeler konusunda uzman bir danışmana başvurmanız gerekmektedir (mesela ben J ) .

Enflasyonist ortamda faizsiz kredi hem de uzun vadeli kullanmak, şirket yatırım maliyetini düşürecek olup yatırım geri dönüş sürelerini de azaltacaktır. Ağustos sonuna kadar olan desteği kaçırmadan faydalanın .

Güzel ve bereketli günler dilerim.