Merhaba Sektör Medya Grubu ailesinin siz değerli okurları. 11 Ekim Dünya kız çocukları günü olarak kutlanan bir gündür.

Kız çocukları gününü önemseyen insanlardan birisiyim.  Kız Çocukları Günü, yalnızca kızların karşılaştığı sorunlar konusunda değil, aynı zamanda bu sorunlar çözüldüğünde nelerin olabileceği konusunda da farkındalık yaratmaya yardımcı olur. Örneğin, kızlara eğitim vermek, çocuk yaşta evlilik ve hastalık oranlarını azaltmaya yardımcı olur ve kızların daha yüksek ücretli işlere erişmesine yardımcı olarak ekonomiyi güçlendirmeye yardımcı olur.
Üzülerek söylüyorum ki günümüzde birçok kişi, erkek çocuklarını kız çocuklarının önünde görüyor. Kız çocukları bu anlamda geri planda tutuluyor. Buna ben defalarca kendi gözlerimle de şahit oldum. Hatta yaşadığım bir duruma bunu örnek olarak gösterebilirim. Tanıdığım bir aile vardı, bu ailenin 2 kız bir tanede erkek çocukları vardı. Bir gün misafirliğe gittim, ailenin yanında kız çocuklarını severek ‘Ne kadar da tatlı çocuklarınız varmış maşallah’ dedim. Ailede ‘aman çokta önemli değil keşke bunlarda erkek olsaydı’ dediler ve başımdan kaynar sular aşağı indi. Bende onlara neden öyle söylediniz diyince, ‘Yarın ailemizden çıkacak ve evlenip gidecekler’ dediler ve bir daha başımdan kaynar sular döküldü. Kendilerine bunun öyle olmadığını anlatsam da anlamak istemediler. 
Bu duruma çok üzüldüm ama yine zorladım ve onlara yaşanmış bir hikaye anlattım. Hikaye şöyle: Bir tanıdığım bir aile vardı. Bu ailenin 2 tane erkek 1 tanede kız çocukları vardı. Baba ve anneleri ‘erkek çocuklarına kız kardeşlerinden daha fazla değer verirlerdi. Kız çocuklarını hep geri planda tutarlardı. Bu ailenin durumları iyiydi. Çocuklarını büyüttüler 3 çocuğunu da evlendirdiler. 2 erkek çocuğuna birikmişleri ile daire aldılar, kız çocuklarına yardım etmediler. İnsanlar yaşlanır ve hastalanır. Bir gün geldi bunlarda yaşlandı ve hastalandı. El bebek, gül bebek büyüttükleri erkek çocukları hasta düşünce yanlarına uğramaz oldu. Bakıma muhtaç olan bu insanlara sadece ellerini uzatan kim oldu kız çocukları. Her gün başlarında bekledi,  yemeklerini yaptı, evlerini temizledi. Yine sizlere geldiğim gibi ailemle onlara ziyarette bulunmuştuk geçmiş olsun demek için. Babanın bir sözü kulaklarımdan asla gitmedi. ‘ Ben ne kadar aptal bir insanmışım, yanı başımdaki hazinemin kıymetini bilmedim, ona sevgi göstermedim. Bu hayatta en büyük pişmanlığım bu, keşke kızıma karşı bu hatayı yapmasaydım’ dedi. Pişmanlığını dile getirdi.  Bunu onlara anlattım inşallah anlamışlardır. 
 Evlatlar arasında ayrım yapmamamız lazım kızı da erkeği de bizler için aynıdır evlattır. 
 11 Ekim Dünya kız çocuklarımızın günü kutlu olsun…