Merhaba Sektör Medya Grubunun değerli okurları.

Sonbahar aylarına girdik ve hava sıcaklıkları özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde azalmaya hatta üşütmeye başladı. Canım ülkemin her mevsimi bir başka güzel. Her mevsimi insana ayrı bir güzellik bırakıyor.

Sıcak yaz aylarından serin sonbahara geçiş yaptık. Bu mevsim geçişlerinde özellikle dikkat etmemiz gereken grip vakaları. Hastaneler, mevsim geçişleri nedeniyle üşütme, grip vakalarıyla artmış durumda. Gündüz hava sıcaklığına aldanmamak lazım, gece ve özellikle sabah erken saatlerde uzun kollu kıyafetlerin giyilmesi gerek diye düşünüyorum.

Jeotermal ve doğalgaz olmayan evlerde özellikle kırsal mahallelerde sonbahar telaşı da başlamış oldu. Yağışlar başlamadan ve havalar iyice soğumadan vatandaşlar sonbaharda kış hazırlıklarına başladı. Şimdilik gündüzleri havalar sıcak ama bir süre sonra gündüzleri de havalar soğuyacak, yapraklar dökülecek ve uzun kollular valizlerden, dolaplardan çıkartılacak. Ama olsun her mevsim gibi sonbaharda ve tatlı telaşı da çok güzel.

 Yazımın başında demiştim ya ‘ her mevsim güzel’ diye ama son zamanlarda küresel ısınmanın etkisiyle yağışlarda düzensizlik var. Dilerim mevsim normallerinde yeteri kadar yağışı alırız. Yağışların az olması ve zamanında yağış alınmadığında bunun olumsuz sonuçları olabiliyor. Salihli bir tarım ilçesi ve bazı ürünlerin zamanında yağış görmesi lazım. Düzensiz yağışlar, ya da yağış olmaması hem kuraklığı, hem de tarımsal üretimi doğrudan etkiliyor.