Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca kişiye gönderdiği mesajda Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ödenmesini talep etti. SGK, borçların kısa süre içinde ödenmemesi durumunda yasal takip başlatılacağı uyarısında bulundu. Borç durumunun e-Devlet üzerinden sorgulanabileceği hatırlatıldı. SGK'nın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız."

GSS PRİM BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR

GSS borç sorgulaması e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile yapılabilir. e-Devlet GSS borç sorgulama ekranına giriş yaptıktan sonra tescil ve borç sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilir.

GSS PRİM BORCU NEDİR

Salihli için Pazardaki Güncel Fiyatlar 18 Eylül Çarşamba | Mandalina, kivi ve biberiye tezgahta Salihli için Pazardaki Güncel Fiyatlar 18 Eylül Çarşamba | Mandalina, kivi ve biberiye tezgahta

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren getirilen düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim ödeme zorunluluğu uygulanmaktadır. Çalışan bireylerin primleri işverenleri tarafından ödenirken, çalışmayan kişilerin prim borçları kendileri tarafından karşılanmak zorundadır.

Kaynak: Mynet