Geçtiğimiz hafta Salihli’de M.Ş. isimli bir şahıs 3 yavru kediyi fırça sapı ile döverek öldürmüş, şahıs önce gözaltına alınmış sonrasına çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan bu olayla alakalı İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, Milli Birlik ve Demokrasi meydanında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yapılan açıklamaya Salihli’de bulunan hayvan severlerde destek verdi. 

D S C 0705

Grup adına bir açıklama yapan İzmir Hayvan Hakları Savunucusu Gizem Tarhan: “Bu kan donduran barbarlığı karşısında derin bir öfke içindeyiz. Bu insanlık dışı saldırı, yalnızca savunmasız hayvanları hedef almakla kalmamış, aynı zamanda toplumun vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur. Hayvanlara yönelik her türlü zulüm, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve bu suçun cezasız kalması, gelecekte daha büyük vahşetlerin yaşanmasının önünü açmaktadır. Bu nedenle, hayvanlara uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması ve faillerin hak ettikleri cezayı alması için adalet mekanizmalarının derhal harekete geçmesini talep ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

D S C 0713

Salihli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Funda Canseven’de yaşanan olay ve sonrasında yaşanan gelişmelerle alakalı kısa bir değerlendirmede bulundu.

D S C 0722-1

Basın açıklamasının ardından hayvan sever gruptan üç kişi kedileri öldüren şahsın evinin önüne giderek katledilen kedilerin fotoğraflarını bıraktı.

Salihli Kaymakamı Güldoğan, Gaziler Derneğini ziyaret etti Salihli Kaymakamı Güldoğan, Gaziler Derneğini ziyaret etti

D S C 0703

Muhabir: ONAY OZAN