Yangin Di̇zgi̇ (2)Salihli’nin Dibekdağı mevkiinde başlayan ve 2 mahallede etkili olan yangın sonucu 4 ev 1 ağıl 2 motosiklet, 1 traktör, iş makinesi yanarken 1 büyükbaş hayvan da kurtarılamadı. Yangın, yaklaşık 14 saatte kontrol altına alındı.

Yangin Di̇zgi̇ (1)

Salihli’de makilikte başlayıp, ormana sıçrayan, iki mahallenin tahliye edildiği yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 14 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü.

Yangin Di̇zgi̇ (3)

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Salihli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleriyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edildi. Alevlere ilk olarak 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozerle müdahale yapıldı.

Yangin Di̇zgi̇ (5)

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın etkisini artırmasıyla birlikte alevler, Yağbasan ve Karasavcı mahallerine doğru ilerledi. Her iki mahalle de tedbir amacıyla boşaltıldı. Kimi aileler araçlarıyla mahalleden ayrılırken, kimileri ise hayvanlarıyla yaya olarak evini terk etti. Bazı aileler yakınlarının yanına yerleşirken, bazıları ise Manisa Valiliği öncülüğünde kurumların misafirhanelerine yerleştirildi.

Yangin Di̇zgi̇ (7)

Alevlere müdahalede kara ve hava ekipleri attırıldı. Uçak ve helikopter sayısı 1'er artarken, ek olarak 2 arazöz, 1 dozer daha yangın bölgesine gönderildi. 5 uçak, 4 helikopter 51 söndürme ekibi, 9 hava aracı, 9 iş makinesi ve 337 personelle karadan ve havadan yapılan yangında alevlerin sıçradığı Karasavcı Mahallesi'nde 2 ev 1 depo zarar gördü. Müdahale sırasında 3 orman işçisi de yaralandı. İşçiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yangin Di̇zgi̇ (6)

İlerleyen saatlerinde rüzgarın etkisi iyice arttı, alevler bu kez de Poyrazdamları Mahallesi'ne doğru yön değiştirdi. Havanın kararmasıyla birlikte hava unsurları görev yapamadı. Saatler 02.00'ı gösterdiğinde yangın kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü.

Yangin Di̇zgi̇ (8)

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa İl Afet ve Acil Durumu (AFAD) Müdürü Osman Pıhtılı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Rıza Gümüş ile Kızılay yetkilileri de yangın alanına gelerek yetkililerden bilgi aldı.

İsrail'den bir saldırı daha! Bu kez telsizler patladı... Çok sayıda yaralı var İsrail'den bir saldırı daha! Bu kez telsizler patladı... Çok sayıda yaralı var

Yangin Di̇zgi̇ (10)

Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı ekiplerde her iki mahallede hasar tespit çalışması başlattı.

Yangin Di̇zgi̇ (9)

BÜYÜK BİR AFET YAŞADIK

Karasavcı Mahallesi Muhtarı Adem Helvacı “Dün öğle saatlerinde mahallemiz yakınlarında bir orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarında etkisiyle bir anda büyüdü ve mahallemizin içine kadar girdi. Gördüğünüz gibi büyük bir felaket yaşadık. Mahallemizde 4 evde hasar meydana geldi. Ayrıca tarım aletleri, iş makinaları, motosikletler, tarım alanları da yandı.” Dedi.

Yangin Di̇zgi̇ (11)Yangin Di̇zgi̇ (12)

HER ŞEYİMİZ YANDI

Evi yanan vatandaş ise İbrahim Bilal ise “Bu yangında en çok hasarı mahallemiz gördü. Benim evimde tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında babam ile şehir dışında idim. Mahalleye geldiğimizde evimiz çoktan yanmıştı ve mahallede tahliye edilmişti. Evimiz, traktörümüz, her şeyimiz yanmış. Çok üzgünüz” dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Yangin Di̇zgi̇ (27)

Yangin Di̇zgi̇ (25)

Yangin Di̇zgi̇ (24)

Yangin Di̇zgi̇ (23)

Yangin Di̇zgi̇ (21)

Yangin Di̇zgi̇ (20)

Yangin Di̇zgi̇ (19)

Yangin Di̇zgi̇ (18)

Yangin Di̇zgi̇ (16)

Yangin Di̇zgi̇ (15)

Yangin Di̇zgi̇ (14)

Yangin Di̇zgi̇ (13)

Muhabir: BEHZAT AKCAN