Kitap fuarları okuyucunun kitaba ulaşması ve yazar söyleşileri açısından çok önemlidir.

Günlük koşuşturmanın arasında okuyucu kitabı da bu şekilde hatırlamış oluyor.

Salihli LUNA KİTAP FUARI 6-20 Kasım tarihlerinde gerceklesti.

Salihlili şair ve yazarların da katıldığı Salihli kitap fuarında okuyucularla buluşmak güzeldi.

Ay Yayınları adına Salihlili şair ve yazarlar Sedat Günay, Mustafa Özgünde, Gündüz Aydın, A.Semih Ataoğlu, Halime Gürbüz Gökçe ve Adviye Seçkin'in de katıldığı bu organizasyonda elbette bir çok eksik vardı.

Öncelikle reklam, tanıtım ve afiş yönünden Salihli Belediyesi bu kültür hizmetine destek vermeliydi.

Fuar süresince okullar ve öğrenciler fuarda yok denilecek kadar az idi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara konu ile ilgili yazı göndermesine rağmen okulların ilgi göstermemesi araştırmaya değer bir olaydı. Hem de okullara yüzlerce kitap hediye çeki dağıtılmasına rağmen idi bu ilgisizlik.

Fuar organizesini yapan Kitap Kokusu İşletmesi sahibi Mehmet Bey’in İlçe milli Eğitim aracılığı ile okullara verdiği kitap hediye çekleri; hem öğrencilere kitap alımı için maddi destek vermek hem de öğrencilerin fuara gelmesini sağlamaktı. Ama proje sonuç vermedi.

Katıldığım bir çok Kitap fuarında belediyelerin köy ve mahalleler dahil kitap fuarına öğrenci taşıdığına şahit oldum. Denizli Kitap fuarında  binlerce öğrenci bu şekilde fuara katılıp kitaplarla ve yazarlarla tanışıyorlardı. Aynı şekilde katıldığım Balıkkesir Sındırgı kitap fuarında Belediye ve İlçe Milli Eğitim işbirliği ile  ücretsiz olarak fuara katılan öğrencilerin mutluluğuna şahit oldum.  

Herşeye rağmen 15 gün süren Salihli LUNA KİTAP FUARI'nı düzenleyenleri ve katkıda bulunanları kutluyorum. Hiç yoktan iyidir mantığı kabülümüzdür. Ayrıca fuar vesilesi ile Değerli arkadaşlarım Mustafa Özgünde ve Sedat Günay’ın yeni yayımlanan kitapları okuyucu ile buluştu. Hayırlı olsun...

WhatsApp Image 2023-11-14 at 10.48.01

Poyrazdamları

Bu yıl 6.sı düzenlenen Poyrazdamları ATATÜRK VE ŞEHİTLERİ ANMA LOKMA HAYRI yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programın ilk bölümünde okuldaki törene katıldım. Buradaki törene destek vermek amacıyla öğrencilerin tamamına ücretsiz kitap imzaladım. 8. Sınıf öğrencileri ile kısa bir edebiyat sohbeti yaptıktan sonra köy meydanında yapılan lokma hayrı ve duaya katıldım.

Salihli protokolunun hemen hemen tamamının katıldığı bu anlamlı program gün boyu sürdü.

Burada da Cumhuriyetimizin gizli kahramanlarından Gökceköylü Hüseyin Çavuş'un hayatını anlatan KINALI KEKLİK isimli kitabımı vatandaşlarımıza imzaladım. Poyrazdamları halkının kültür ve sanata verdiği destek takdire şayandı. 

WhatsApp Image 2023-11-14 at 10.47.52

POYRAZDAMLARI programı için tertip komitesi başkanı değerli kardeşim Serdar Kemer ile birlikte tertip komitesi üyeleri Adil Açıkgöz, Mahalle Muhtarı Harun Yaşa, Mahmut Azak, Yaşar Koç ve Refik Turan’ı  kutluyorum. Uzun bir çalışma ile güzel ve anlamlı bir program gerçekleştirdi.