Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları, yeni bir yazımla sizlerle olmanın mutluluğu içindeyim.

Bildiğiniz gibi sonbaharın son ayı olan Kasım ayındayız. Sonbahar yağmurları bu ay içerisinde etkisini gösterdi. Son birkaç gündür güzel ilçemiz yağışa kavuştu. ‘Yağmur, kar berekettir’ der atalarımız. Gerçekten de öyle. İnsanlık başta olmak üzere tüm canlıların suya ihtiyacı var. Su hayattır. Önceki yazılarımda da birçok defa vurguladığım bir söz var. ‘Su kaynaklarımız kısıtlı suyumuzu bilinçli kullanalım’ demişimdir.

Son birkaç gündür İstanbul’a yoğun bir yağış altında olmasına rağmen bakıldığında bu yağışlara rağmen barajların doluluk oranları çok çok az seviyelerde. Aslında bu doluluğu değil de kuraklığın boyutunu bizlere göstermekte. İlerleyen yıllarda bunun etkisini daha da göreceğiz gibi. Suyumuz kıymetli, gerçekten kıymetli. Gelecek nesillerimizin devamı için kıymetli, insanlığın devamı için kıymetli. ‘Bizden sonra ne olursa olsun’ dememeliyiz. Çünkü bizden sonra bizim evlatlarımız, sonra onların evlatları için önemli. Lütfen suyumuza sahip çıkalım bilinçli kullanıp israftan kaçınalım.

ORMAN ÜLKESİ YAPALIM

Yazımda bir konuyu daha ele almak istedim. 11 Kasım’da ‘Türkiye’ye nefes ol’ temasıyla yüz binlerce ağaç dikildi. Bu çok önemli bir şey ama bunu sadece senede 1 güne sığdırmamalıyız. Dünyanın akciğerleri olan ağaçları daha fazla dikmeliyiz ve ülkeyi orman ülkesi haline getirmeliyiz. Neden getirmeliyiz çünkü: Ağaçlar atmosferdeki kötü koku ile amonyak, nitrojen dioksit, sülfür dioksit ve ozon gibi havayı kirleten gazları emer; kabuk ve yaprakları yoluyla havadaki partikülleri filtreler. 4.000 metrekarelik ağaçlık alan, bir yılda 18 kişiye yetecek kadar oksijen üretir. İşte ağaçların olması bu kadar önemli.

Dediğim gibi başta suya, sonra ağacımıza yani doğamıza sahip çıkalım, gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakalım…