CHP lideri Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, emekli maaşı ve asgari ücrete zamla ilgili konuştu. Asgari ücrete zam talebini bir kez daha dile getiren Özel, Türkiye'ye ışık açma kapatma çağrısında bulunarak "Asgari ücrete zam istiyorsanız. Asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 21.00'de ışıkları yakın, ışıkları kapatın" diye konuştu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sırada sivil anayasa yapılması var Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sırada sivil anayasa yapılması var

“Biz CHP olarak milleti bugünkü halini de arayacak hale getirecek 4 bin 500 dolarlık yanlış istikametten Gazi Atatürk'ün gösterdiği 10 kat daha zengin ve mutlu olacağımız bambaşka bir istikamete götüreceğiz. CHP iktidarında ilk seçimlerden sonra kurulacak hükümette CHP iktidarında 10 yıl sonra toplamda yaşanacak olan şudur. AK Parti'nin yaptığı gibi biz de 0 atacağız. Ama onlar gibi enflasyonu yükseltip 0'lar sığmayınca hem paradan hem maaştan hem etiketten 0 atmayacağız. Bir 0 atacağız. O sıfırı etiketten atacağız, maaştan atmayacağız. Yapılan ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak. Türkiye zenginleşecek herkes rahatlayacak.

Asgari ücrete zam talebi

En düşük emekli maaşının asgari ücret olmasını savunuyoruz. Hükümet, emekliyi görmüyor, duymuyor. Asgari şimdiden 3 bin 800 eridi. Bu mücadeleyi hep beraber yükseltirsek bu zammı söke söke alacağız. Asgari ücretin 25 bin lira olmasını istiyoruz. Bu emeklilere, bu esnafa, bu çalışanlara ve bu çiftçilere hakkını vereceksin zammını yapacaksın. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Türkiye bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan asgari ücret artsın, emekli maaş bir asgari ücret olsun diyorsan bu akşam 21.00'de başlıyoruz. Işıkları yakın ışıkları kapatın. Uzaydan gözükecek. Zam isteyenler bizimle birlikte olsun. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı istiyoruz."

Muhabir: Onay Ozan