1972 yılında kurulan Popeyes, tüm dünyada oldukça popüler olan tavuk zincirlerindendir. Popeyes kimin sorusunun yanında Popeyes hangi ülkenin markası soruları da merak edilenlerin başında gelmektedir.
Popeyes, Al Copeland tarafından 12 Haziran 1972'de ABD'nin New Orleans, Louisiana eyaletinde kurulmuş bir fast-food restoran zinciridir. Dünyanın en büyük ikinci tavuk zinciri konumundadır.

Popeyes Kimin?

Popeyes kimin sorusundan sonra en çok merak edilen soru hangi ülkeye ait olduğudur. Popeyes, 1972 yılında Louisiana'nın Arabi kasabasında Al Copeland tarafından kurulmuştur. Başlangıçta, Popeyes Kentucky Fried Chicken gibi rakiplerle rekabet etmeyi amaçlamış, ancak kısa bir süre sonra başarısız olmuştur. Daha sonra iş modelini değiştirerek, Popeyes markası altında yeniden faaliyete geçmiştir.

Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu! Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu!

Popeyes Hangi Ülkeye Ait?

Popeyes ilk kez Amerika’da faaliyete geçmiştir. İlk merkezleri Louisiana ve Miami’de bulunmaktadır. 2017 yılında ise Restaurant Brands International tarafından satın alınmıştır. Böylelikle günümüzde merkezi Toronto’dadır.

Popeyes, dünya genelinde 27 ülkede faaliyet gösteren 2.000'den fazla şubeye sahiptir. Gün geçtikçe bünyeine yeni şubeler eklemeye devam etmektedir.

Popeyes Nerenin Malı? 

Popeyes, günümüzde üRestaurant Brands International adlı Toronto merkezli bir şirketin yan kuruluşu konumundadır. RBI'nin başında ise José Cil isimli bir iş insanı bulunur. José Cil, aslen Miami doğumlu olduğu bilinmektedir. Popeyes, Cil'in liderliğinde, dünya genelinde sayısız restoranı ile tanınan bir marka haline gelmiştir.

Popeyes'ın kuruluş öyküsü ise Alvin C. Copeland Sr. ile başlamıştır. Copeland, Popeyes'ı ilk olarak "Chicken on the Run" adı altında kurar. Fakat, bir süre sonra restoranı kapatıp, üfarklı bir konsept üzerinde yeniden çalışmaya başlamıştır. Böylelikle Popeyes'ı, Popeye Doyle karakterinden esinlenerek yeniden markalaştırmıştır. Popeyes, New Orleans stili baharatlı kızarmış tavukları ile tanınmıştır ve geniş bir müşteri kitlesi edinmiştir. ü

Popeyes Türkiye Kimin?

Ülkemizde Popeyes hakkında en çok merak edilenlerden biri de Türkiye’de Popeyes'ın kimin olduğudur. 2007 yılında Türkiye’de faaliyet göstermeye başlamıştır. Günümüzde Popeyes’ın Türkiye’de 300’ü aşkın şubesi bulunmaktadır. Popeyes Türkiye’de TAB Gıda tarafından işletilmektedir.

Tab Gıda Kimin?

Kurucusu Ertuğrul Kurdoğlu olan şirketin hakkında kısmı kendi web sitelerinde şu şekilde tanıtılmıştır: ü

“TAB Gıdaü1995 yılından beri Türkiye'de hızlı servis sektörünün gelişmesi, dünya çapında çok sevilen markaların Türkiye'de tüketicilerle buluşması, kendi kurduğu markalar ile de üstün kaliteden ödün vermeyen geleneksel lezzetlerin kolay ulaşılabilir hale gelmesi için faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.”

TAB Gıda Türk Firması Mı?

TAB Gıda 1994 yılında Türkiye’de kurulmuştur. ATA grubuna bağlı olarak hizmet vermektedir. TAB Gıda, Ata Holding bünyesinde Erhan Kurdoğlu ve kardeşi Korhan Kurdoğlu tarafından 1994'te kurulmuştur. Şirket 1995 yılında ise dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden biri olan Burger King'in Türkiye'deki haklarını satın almıştır. 7 Mart 1995'te ilk Burger King restoranı Etiler'de açılmıştır.

2006 yılında pizza restoran zinciri Sbarro, 2007 yılında tavuk restoran zinciri Popeyes, 2010 yılında ise diğer bir fast-food zinciri olan Arby's'in isim haklarını alarak Türkiye’deki faaliyetlerini genişletmişlerdir. TAB Gıda, 2013 yılında kendi markası olan döner restoran zinciri Usta Dönerci'yi kurmuştur.

Ardından ü2019 yılında kurulan Usta Pideci takip etti. Şirket, 2022 yılında ise bir başka sandviç restoran zinciri Subway'in Türkiye'deki haklarını satın almıştır.

Popeyes Eti Helal Mi?

Türkiye’nin en popüler fast-food restoranları arasında yer alan Popeyes’ın menülerinde yer alan ürünlerde kullanılan et ve tavuk ürünlerinin helal gıda sertifikaları bulunmaktadır.

Popeyesühelal etsertifikalı tedarikçilerle iş birliği yapmaktadır.

Popeyes Tavuğu Kimden Alıyor?

Popeyes yukarıda da belirtildiği gibi helal kesim sertifikası olan firmalarla çalışmaktadır. Popeyes ürünlerini Banvit, Beypiliç ve Gedik Piliç’ten tedarik etmektedir. Markaların helal kesim sertifikalarına Popeyes Türkiye’nin web sitesi üzerinden ulaşmak mümkündür.

Editör: Ecem Döner