Niğde otoban yolu fiyatları, KGM tarafından her yıl enflasyon doğrultusunda zamlanarak güncel bir şekilde belirleniyor. Mayıs 2024 itibariyle gelen zamlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yolcuların fiyatları araştırmasını sağlıyor. Ankara Niğde otoyolu ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

Niğde Otoban Yolu Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Ankara Niğde otoyolu, özellikle resmi ve dini bayram günlerinde tatil nedeniyle sıklıkla kullanılmaktadır. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Ankara Niğde otoban ücreti merak ediliyor. KGM tarafından belirlenen zamlı fiyatlar, yolcuların gündeminde! Peki, Ankara ve Niğde arası ücretli otoyol fiyatı ne kadar? Detayları inceliyoruz…

Niğde otoban yolu fiyatları 2024 yılında da geçmiş yıllarda olduğu gibi araç sınıflarına göre belirlendi. 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. sınıf araçlar için Ankara Alın istasyonunda geçerli olan fiyatlar açıklandı! İşte güncel ücretler ve detayları…

Niğde Otoban Ücreti 2024: Ankara - Niğde Otoyolu

Niğde otoban fiyatları yeni dönemde zamlı olarak açıklanırken, Kurban Bayramı öncesinde yolcuların en çok araştırdığı fiyat başlıklarından birisi oluyor. Ankara Alın ve Niğde Alın arasındaki tüm istasyonlarda farklı fiyatlar uygulanırken Kırıkkale, Kırşehir, Ankara ve Niğde arasındaki güncel ücretler merak ediliyor. İşte Niğde otoyol ücretleri…

Ankara Niğde otoban ücreti 2024 yılında belirli istasyonlarda otomobil sınıfındaki araçlar için aşağıdaki gibidir:

Ankara Niğde Otoyolu Fiyatları295 TL
Kırıkkale Niğde Otoban Ücretleri225 TL
Kırşehir Niğde Otoban Fiyatları210 TL

NOT: Niğde otoban ücreti, istasyonlar arası değiştiğinden dolayı giriş ve çıkış istasyon bilgilerine göre değişiklik gösterecektir. Bu nedenle güncel fiyatları KGM web sitesinden incelemeniz önemlidir.

İşte Ankara Niğde otoyolu ücretlerinin detayları…

1- Ankara Niğde Otoyolu Fiyatları 2024

Ankara Niğde otoyolu fiyatları
Ankara Niğde otoyolu fiyatları

Ankara ve Niğde arasında YİD modeliyle yapılan ücretli yol, özellikle bayram tatili dönemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni ücret tarifesine göre araç sınıfları arasında ciddi fiyat farklılıkları mevcutken, güncel ücretler yolcular tarafından merak ediliyor.

Ankara Niğde otoban ücreti 2024 yılında şu şekildedir:

  • 1. Sınıf Araçlar (Otomobil): 295 TL
  • 2. Sınıf Araçlar: 335 TL
  • 3. Sınıf Araçlar: 400 TL
  • 4. Sınıf Araçlar: 515 TL
  • 5. Sınıf Araçlar: 620 TL
  • 6. Sınıf Araçlar (Motosiklet): 100 TL

2- Kırıkkale Niğde Otoban Ücreti 2024

Kırıkkale Niğde otoban ücreti
Kırıkkale Niğde otoban ücreti

Ankara Niğde Otoyolu’nun en çok kullanıldığı istasyonlardan birisi de Kırıkkale ve Niğde Alın istasyonlarıdır. Kırıkkale ve Niğde arası mesafe daha kısa olduğundan dolayı ücretler de Ankara’ya göre daha düşüktür. İşte Kırıkkale Niğde otoban ücretine dair detaylar…

Kırıkkale Niğde otoyol fiyatları 2024 yılında şu şekildedir:

  • 1. Sınıf Araçlar (Otomobil): 225 TL
  • 2. Sınıf Araçlar: 245 TL
  • 3. Sınıf Araçlar: 295 TL
  • 4. Sınıf Araçlar: 375 TL
  • 5. Sınıf Araçlar: 455 TL
  • 6. Sınıf Araçlar (Motosiklet): 75 TL

3- Kırşehir Niğde Otoyolu Ücreti Ne Kadar?

Kırşehir niğde otoban ücreti
Kırşehir niğde otoban ücreti

Son olarak Kırşehir ve Niğde arası otoban fiyatlarını aktaralım. Mesafenin daha da düştüğü Kırşehir ve Niğde arası yolculuklarda pek çok kişi bu otoyolu tercih etmektedir. Güncel ücretlere her ne kadar zam gelse de, fiyatlar alternatif seçeneklere göre oldukça uygundur.

Kırşehir Niğde otoban ücreti ne kadar? İşte yanıtı:

  • 1. Sınıf Araçlar (Otomobil): 210 TL
  • 2. Sınıf Araçlar: 235 TL
  • 3. Sınıf Araçlar: 280 TL
  • 4. Sınıf Araçlar: 355 TL
  • 5. Sınıf Araçlar: 430 TL
  • 6. Sınıf Araçlar (Motosiklet): 65 TL

NOT: Burada yer alan ücretler, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu resmi verilerden alınarak yayınlanmıştır. Ankara ve Niğde arası ücretli yol üzerinde farklı pek çok istasyon bulunduğundan dolayı güzergah bilgilerinize göre farklı ücretler söz konusu olabilecektir. Bu nedenle Niğde otoban ücreti hesaplama işlemlerini güzergahınıza göre yapmanız çok önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Ankara İstanbul Otoyol Ücreti

Niğde Otoban Ücreti Ödeme Nasıl Yapılır?

Niğde Ankara otoban ücreti için belirlenen fiyatları aktardıktan sonra, ödemenin nasıl gerçekleştirileceğine yönelik merak edilenleri açıklayalım. Bu konuda en çok Niğde otoban ücreti ödeme işlemlerinin nereden nasıl yapıldığı merak edilmektedir. Niğde otoyol fiyatı nasıl ödenir? İşte yanıtı:

  • Ankara Niğde Otoyolu’nda HGS sistemi mevcuttur ve ödemeler bu sistem aracılığıyla yapılabilmektedir.
  • Ayrıca, istasyonlarda yer alan gişelerde kredi kartı, banka kartı, nakit ödeme seçenekleriyle de ilgili ücretleri yatırabiliyorsunuz.
  • Niğde otoban ücreti ödeme adımları için gişe ve HGS yöntemi olmak üzere iki farklı seçenek olduğunu belirtebiliriz.

Niğde otoban fiyatları için tüm güncel bilgileri aktardık. Şimdi kısaca sıkça sorulan soruları yanıtlayalım…

Köpek sahneye daldı, dansçılar şaşkına döndü Köpek sahneye daldı, dansçılar şaşkına döndü

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara Niğde otoban ücreti ile ilgili sıkça sorulan sorular ve yanıtları şu şekildedir:

1- Niğde Ankara otobanı ne kadar?

Niğde ve Ankara arası ücretli yol fiyatı otomobiller için 295 TL, motosikletler için 100 TL olarak,diğer araç sınıfları için 335 TL – 620 TL arasında belirlenmiştir.

2- Niğde otoban ücreti nereye yatırılır?

Niğde otoban ücretleri, geçiş noktalarındaki (istasyonlar) gişelerde HGS ya da kredi kartı, banka kartı, nakit ödeme yöntemleriyle yatırılabilmektedir.