Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları, yeni bir yazımla yeniden sizlerleyim.

İnsanların doğasında olan bir şey var oda korku. Her insan mutlaka bir şeylerden korkar, kimi karanlıktan, kimi yüksekten, kimi asansörden, kimi yüzmekten. Bu insanlığın doğasında var.

 Mutlaka yüzde 90nımız çocukken karanlıktan korkmuş turuz. Bende örneğin ışıklar kapanınca karanlıkta sanki biri beni yakalayıp çekip götürecek diyerek bir odadan bir odaya kadar sanki ışık hızıyla koşardım. Tabi büyüyünce karanlık korkum geçti ama yerine başka korkular geldi. Asıl tehlikeli olan ise bu. Dünya her geçen gün biraz daha bataklığa doğru gidiyor. Depremler, kasırgalar, kavurucu sıcaklar yangınlar, savaşlar. Daha sayılacak birçok konu var korkularla alakalı ama aklıma gelen en önemli korkular bunlar. Malumunuz Dünyada birçok devlet savaş içerisinde Filistin’de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde savaşlardan dolayı insanlar can veriyor.

 Kelimeleri korku ile açtım ve aklıma ilk gelen şu oldu, Keşke masum insanları katleden insanların yüreklerinde Allah korkusu olsaydı.  O zaman dünya belki daha güzel olacaktı. Benim yüreğimde her zaman Allah Korkusu vardır. Adımlarımı atarken bir karıncayı incitmekten korkarım. Hayatta birçok korkum oldu geçmesini istemediğim tek korku Allah korkusudur. Yüreğinde Allah korkusu olandan kimseye zarar gelmez. 

Çünkü her canlıya hayat veren Allah’tır. Onun verdiği canı yalnızca o alır. Allah korkusu olmayan insandan uzak dur. Sana en büyük zarar bu insanlardan gelir. Çünkü  yaradanından korkmayan kişi zalimdir, zulmeder. Bakın Ortadoğu’ya yangın yeri zulmedenler, içinde Allah, yaradan korkusu olmayan kişiler masum insanları katlediyor. Allah korkusu olmayan devletlerde bu katliamı izliyor.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail Eski Başbakanı İsrail’in yeni yönetimini eleştirmişti ve Başbakanı Netanyahu’ya tepki gösterdi ve ‘İsrail Devletinin Savaş suçlarından dolayı yargılanacağını’ ifade etti.  Böyle bir zulmü artık İsrail’in eski yöneticileri de görüyor. ‘Allah Korkusu mu’ diyeceğim İnşallah Allah korkusu yüreklerine düşer ve artık çocuklar ve masumlar ölmez.