Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Yeni bir yazımla yeniden sizlerleyim.

Ülke ve dünya gündemi bayağı yoğun. Dünya’da özellikle Ortadoğu’da ipler gergin durumda... Buralarda bir belirsizlik hakim. Birçok ülke ‘sağ duyu’ çağrısında bulunurken, birçok dünya ülkesi ‘İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların biran evvel durdurulmasını’ haykırıyor.

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, ülkemizde de bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a getirdiği erişim engeli konuşuluyor. Ülkemizde yoğun olarak kullanılan Instagram için kullanıcıların yönelttiği soruların başında ‘Ne zaman’ açılacak konusu geliyor. Birçok kişinin ve firmanın paylaşımda bulunduğu bu mecranın erişiminin durdurulması özellikle iş dünyasını büyük ve küçük ölçekli bir çok işletmeyi sekteye uğratmış durumda.

Firmaların gözü kulağı Instagram açılacak mı? baberlerinde...

Özellikle gençleri ve orta yaş kesimin sıkılıkla takip ettiği bu platform üzerinden ürünlerini tanıtma imkanı ve müşterilere ulaşma imkanı sağlayan işletmelerin bu bağlantısı kesintiye uğramış durumda. Firmaların bu anlamda ‘satışları düştüğüne ve milyarlarca lira zararın olduğuna’ yönelik haberler geliyor. Türkiye'de bu durum günlük olarak ortalama 2 milyar TL kayıp demek... META sorumlusu ise kısıtlama ile ilgili “Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Uzlaşma için görüşmeler yapıldı ama net bir sonuç alınamadı. Türkiye’nin de bu sosyal mecralara yönelik kırmızı çizgileri yer almakta ve bu mecraların bu çizgiyi aşmamaları yönünde açıklamaları yer alıyor.

Vatandaş olarak temennimiz birçok insanın takip ettiği bu sosyal platformlar  ile Türkiye’nin bir uzlaşma içerine girmesi ve vatandaşların ve iş yerlerinin bu mecralarda iletişiminin yeniden devam etmesi…